Contactgegevens
d'Hondecoeterstraat 41, 8932DP Leeuwarden,
infa@lamariavasile.nl
T: 0642805007
La Maria Vasile

Haar verven

Je bent hier waarschijnlijk omdat je je haar wilt laten verven! Leuk! Je haar verven kan best spannend zijn. Je hebt talloze prachtige kleuren die jou kunnen voorzien van een mooie, frisse coupé. Maar waar kies je voor?

Op deze pagina vertel ik je wat je moet weten over haren verven. Ik geef onder andere wat praktische informatie en handige tips. Op die manier weet jij precies waar je aan toe bent. Wil je direct een afspraak maken? Ook dat kan!

Afspraak maken?

Dat kan makkelijk online!

Wat is er mogelijk?

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om je haren te voorzien van een nieuw kleurtje.  Zo kan je bijvoorbeeld je uitgroei bijwerken, je grijze haren maskeren met je eigen haarkleur of juist de overstap maken van je natuurlijke haarkleur naar een nieuwe kleur.

Er zijn dan ook erg veel verschillende manieren en technieken om je haar een ander kleurtje te geven. Zo kan bijvoorbeeld je kiezen voor subtiele highlights, een mooi ombre effect of juist een balayage.

Soorten verftechnieken

Je haar verven kan met behulp van verschillende verftechnieken. Al deze technieken zijn weer uniek en zorgen voor een ander effect in je haar. Hieronder staan de meest populaire haartechnieken uitgelegd. Wie weet zit er wel wat voor jou tussen. 

Balayage

Balayage is Frans voor ‘vegen’. De betekenis van de techniek zit al verstopt in het woord. Er wordt namelijk een kwast door je haar geveegd waardoor er een subtiele overgang is tussen twee haarkleuren. Zo kan de bovenkant donkerder zijn dan de onderkant van je haar.

Highlights

Naast balayage heb je ook highlights. Hierbij wordt niet al je haar geverfd, maar een aantal lokken. Hierdoor krijgt je haar een subtiele, lichtere kleur. Tevens valt de uitgroei dan ook minder goed op omdat niet al je haar geverfd is. Dit is altijd lichter dan je eigen haarkleur en wordt aangezet vanaf bovenop je hoofd.

Lowlights

Het broertje van de highlights: Lowlights! In plaats van lichtere plukken haar worden de plukken juist donkerder gemaakt. Deze plukken worden dan een paar tinten donkerder dan je eigen haarkleur. Met deze techniek zorg je ervoor dat je haar meer diepte krijgt en donkerder lijkt, zonder dat je een harde uitgroei lijn krijgt zoals bij een totaal kleuring.

Babylights

Babylights het zusje van de Highlights. Babylights zijn  hele subtiele en fijne blonde lokjes die zijn geplaatst met behulp van een zeer fijne kleurtechniek om de blonde tint na te bootsen waarbij het lijkt dat je haar van nature wordt opgelicht door de zon. Babylights zijn geschikt voor diegene die van subtiel houden maar ook voor diegenen die zelf fijn en dun haar hebben.

Face framing

Bij face framing worden er expres highlights of babylights rondom je gezicht gezet. Hierdoor komt je gezicht meer naar voren en zit er als het ware een natuurlijk ‘lijstje’ omheen. Je gezichtsvorm wordt hierdoor benadrukt.

Ombre

Ombre betekent “schaduw”, het is een haarkleurtechniek waarbij een donkerdere basiskleur geleidelijk lichter wordt over de lengte van het haar, meestal beginnend halverwege, wat een ‘sunkissed’ effect geeft.

Keuze gemaakt?

Maakt een afspraak!

Zo pakken we het aan!

Je haar bruin verven terwijl je altijd blond bent geweest kan best een grote verandering zijn. Of wanneer je je haar juist lichter of in felle kleur verft. Wat je wil voorkomen is dat je spijt krijgt van je nieuwe kleur. Denk daarom echt goed na over de kleur die je in je haar wil, en of deze bij je past. Twijfel je? Stuur mij dan gerust een berichtje via whatsapp met bijvoorbeeld een foto van wat je in gedachten hebt! Dan geef ik je mijn ongezouten mening!

Haarkwaliteit beoordelen

Zodra jij je keuze hebt gemaakt voor een haarkleur en een afspraak hebt gemaakt kunnen we starten met de verfbehandeling. Leuk! Maar voordat we beginnen met verven controleer ik altijd eerst je haarkwaliteit. Kom je voor het eerst? Dan zal ik je hier na reservering ook even naar vragen. De gezondheid van jouw haar staat bij mij op plek één want hoe gezonder je haar is, hoe beter de verf aan het haar hecht

Helaas kom ik nog vaak gevallen tegen waarbij het haar beschadigd is doordat een verfbehandeling te vaak of onjuist is toegepast. Ik zal je dan het advies geven om je haar rust te gunnen en te verzorgen met de juiste verzorgingsproducten. Eventueel kunnen we de kleur van je haren wel hier en daar bijwerken.

Start verfbehandeling

Zodra je haar gezond is bevonden starten we de verfbehandeling. Dit kan afhankelijk van jouw haartype, volume en de gekozen behandeling zo’n 1,5 tot 2 uur in beslag nemen. Een lange zit.. maar wees gerust, je bent in goed gezelschap en je krijgt er een lekkere kop thee/koffie en een lekkere gevulde koek bij!

Ben je er klaar voor?

Maakt een afspraak!

Geverfd haar verzorgen

Regelmatig krijg ik vragen over hoe haarverf mooi blijft. En hoe lang het dus duurt voor je dit opnieuw moet gaan verven. De verf gaat uiteraard niet uit je haar. Maar de kleurpigmenten vervagen wél. Hierdoor kan bijvoorbeeld blond haar een gele gloed krijgen. Bij je haar verven geldt vaak de volgende vuistregel: hoe intenser de kleur, hoe sneller deze vervaagt. Gelukkig zijn er zelf een aantal dingen die jij kan doen waardoor je zo lang mogelijk kan genieten van je nieuwe kleurtje. Deze tips staan hieronder uitgelegd.

Tip 1: Gebruik zo min mogelijk hitte tools

Hitte tools kunnen je haar beschadigen. Denk hierbij aan een krultang, stijltang of föhn. Die hitte zorgt ervoor dat je haar bijvoorbeeld meer gaat pluizen. Als je deze wel wil gebruiken kan je dit het beste doen in combinatie met heat protection. Daarmee beperk je de schade en bescherm je je haar tegen de hitte.

Tip 2: Verzorg je haar goed

Je moet net zo lief zijn voor je haar als je voor jezelf bent. Je haar heeft dan ook goede verzorging nodig. Maak daarom regelmatig gebruik van een haarmasker en/of een haarolie. Gebruik speciale microvezel handdoeken en borstel je haar niet als het nat is. Zulke kleine tips doen al een hoop.

Tip 3: Gebruik zilvershampoo

Als jij je haar blond of grijs hebt geverfd is het van belang regelmatig zilvershampoo te gebruiken. Zo blijft de kleur van je haar langer mooi en voorkom je een gele tint in je haar.

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijg ik vragen over…

Wat kost het om mijn haar te laten verven?

De prijs die jij betaalt is mede afhankelijk van de soort kleurbehandeling, jouw haartype en je wensen. De prijs kan variëren van €40 tot €150.

Hoe lang duurt een verfbehandeling ongeveer?

Houd rekening met een behandelingsduur van ongeveer 1,5 tot 2 uur. Afhankelijk van jouw wensen kan dit wat korter of langer uitvallen.

Hoe vaak kan ik mijn haar laten verven?

Wil je je haar regelmatig verven? Houd dan rekening met een pauze van minimaal 4 weken. Zeker bij peroxide is het belangrijk om je haar rust te gunnen zodat het kan herstellen. Je kunt de kleur uiteraard wel tussendoor lichtelijk bijwerken.