Contactgegevens
d'Hondecoeterstraat 41, 8932DP Leeuwarden,
infa@lamariavasile.nl
T: 0642805007

Face framing highlights

Lowlights: het iets minder bekende zusje van de highlights. Maar toch minstens zo mooi!Omdat dit net wat iets minder vaak wordt gezet dan highlights en dus minder bekend is kan ik mij goed voorstellen dat je hier vragen over hebt. Zeker het verschil tussen highlights en lowlights is soms wat ingewikkeld. Gelukkig zal ik je in dit artikel alles vertellen wat je wil weten over deze techniek. Laat je vooral inspireren!

Al fan van lowlights en wil je een afspraak maken? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Het enige wat je hoeft te doen is op de knop hieronder te klikken, dan kan je direct een afspraak maken.

Afspraak maken?

Dat kan makkelijk online!

Wat zijn lowlights?

Allereerst leg ik je uit wat lowlights nou precies zijn. Lowlights zijn eigenlijk het ‘zusje’ van de highlights. Bij highlights worden er in sommige plukken van je haar een lichtere tint gezet. Bij de lowlights is dit juist het tegenovergestelde. Er worden namelijk donkere stukken in je haar gezet in plaats van lichte. En dat is dus precies het verschil tussen highlights en lowlights. 

Lowlights zijn geschikt voor iedereen die zijn haar op een subtiele manier een stukje donkerder wil maken, zonder direct je hele coupé te hoeven verven. Dit kan met lowlights namelijk stapsgewijs. De kleur van je haar maakt hier niet voor uit. Lowlights voor grijs haar zijn bijvoorbeeld heel erg mooi met een paar blonde tinten, maar ook in bruin haar staan lowlights mooi. Een groot voordeel aan deze techniek is dat je de uitgroei minder snel ziet en dit natuurlijker lijkt. 

De techniek van lowlights werkt in principe hetzelfde als bij de highlights. Sommige plukken van je haar worden donkerder gemaakt. Dat kan op drie verschillende manieren. De eerste techniek is met behulp van folies. Er worden dan plukken van je haar op een folie gelegd en vervolgens geverfd. De folies worden opgevouwen en blijven dan een X tijd in je haar zitten om ze te voorzien van een donkerdere kleur. 

Naast folies is het zetten van lowlights ook mogelijk met een muts. Je krijgt dan een soort‘badmuts’ op je hoofd met gaten erin. Uit deze gaten worden stukjes haar gehaald die vervolgens geverfd worden. Als laatste is er ook nog de kamtechniek. Er wordt dan een kam gebruik met verf om de lowlights te zetten. Dit creëert een iets subtieler en nonchalant effect.

Lowlights kunnen bij alle haartypes!

Lowlights ogen mooi bij iedere haarkleur. De lengte maakt hierbij ook niet uit, omdat dit geschikt is voor lang én kort haar. Bij mij in de salon kijken wij samen naar de beste kleur voor jouw haar en welke behandeling daar het beste bij past. Je haartype is ook niet belangrijk: krullend haar is bijvoorbeeld ook prima geschikt voor lowlights!

Het kan uiteraard zo zijn dat je nog niet zeker weet of lowlights wat voor jou zijn. Of misschien twijfel je juist tussen lowlights en highlights. Daarom staan hieronder een aantal voordelen van lowlights overzichtelijk op een rijtje. Hierdoor weet jij direct of dit iets voor jou is.

Je haar krijgt optisch meer volume
Je haar krijgt een subtielere donkere kleur
Je behoudt je natuurlijke haarkleur
Bij lowlights heb je keuze uit veel verschillende tinten

Keuze gemaakt?

Maakt een afspraak!

Lowlights door La Maria Vasile

Zijn lowlights nou net wat voor jou? Lowlights bij grijs haar zijn prachtig, evenals bij bruin of blond haar. Wanneer je dit bij mij in de salon laat zetten kijk ik samen met jou naar welke tint jouw haar het beste complimenteert én je gezicht. 

Ik ga pas aan de slag als ik zeker weet dat jij de gekozen kleur ook mooi vindt. Om je hier een goed advies bij te geven kijk ik ook naar de gezondheid van je haar en de lengte om je zo te kunnen voorzien van een passend advies. Wanneer je nog twijfels hebt kan je altijd vrijblijvend contact opnemen of langskomen in de salon. Ik help je graag! Benieuwd naar de andere mogelijkheden? Ook dan ben je van harte welkom.

Ben je er klaar voor?

Maakt een afspraak!

Prijsindicatie

Ik kan me goed voorstellen dat je erg benieuwd bent naar de prijs van een lowlights behandeling. Helaas kan ik je hier geen precieze indicatie van geven zonder je haar gezien te hebben. Hoeveel lowlights kost is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid, de lengte en de dikte van je haar. Het laten zetten van lowlights begint vanaf een prijs van 30 euro. Wil je vooraf een exacte prijs indicatie ontvangen? Stuur mij dan even een berichtje via Whatsapp!

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijg ik vragen over…

Wat zijn lowlights?

Lowlights is een verftechniek waarbij sommige plukken haar een paar tinten donkerder worden gemaakt dan je eigen haarkleur.

Wat is het verschil tussen lowlights en highlights?

Bij lowlights worden sommige plukken haar donkerder geverfd. Bij highlights is dit juist andersom: sommige plukken worden lichter geverfd.

Wat kosten lowlights?

De prijs is hangt af van van verschillende factoren zoals je haarlengte, dikte en en gewenste haarkleur. Lowlights laten zetten begint vanaf een prijs van 30 euro.

Hoe lang blijven lowlights in je haar?

Lowlights beginnen na een paar maand (2 á 3) te vervagen. Dit heeft ook te maken met hoe vaak je je haar wast bijvoorbeeld. Het advies is dan ook om na uiterlijk 3 maand de lowlights opnieuw te laten zetten.