Contactgegevens
d'Hondecoeterstraat 41, 8932DP Leeuwarden,
infa@lamariavasile.nl
T: 0642805007

Ombre is een bekende term die terugkomt in de modewereld en haarkleur wereld. Het is dan ook niet gek dat je hier graag meer over wil weten. Op deze pagina vind jij alle belangrijke informatie over deze verftechniek.

Zo vertel ik je wat praktische informatie, geef ik de voor- en nadelen en leg ik uit of dit ook iets voor jou is. Een afspraak maken voor ombre? Dat is zeker mogelijk. Klik op onderstaande knop om te zien wanneer jij terecht kan voor een kappersbeurt.

Afspraak maken?

Dat kan makkelijk online!

Wat is Ombre?

HighlightsBij ombre verloopt de ene kleurtint in de andere. Zo kan bijvoorbeeld bruin haar overlopen in lichtbruin, donkerblond in lichtblond of zwart in donkerbruin. Ombre is ook het Franse woord voor schaduw. Het is dus een tweekleurig haarkleur effect waarbij het haar bovenop donkerder is dan in de punten.

Ombre is een best ingrijpende verandering in je haar. Als je dus echt graag iets anders wil is dit net iets voor jou. De onderkant van je haar wordt namelijk aanzienlijk lichter dan de bovenkant. Nou is dit natuurlijk een subtiele overgang, het valt wel op. Ombre kan gedaan worden bij iedere haarkleur en haartype. Wanneer je erg kort haar hebt is een ombre overigens ook gewoon mogelijk. 

Bij ombre worden er highlights gezet met de hand of op het haar geveegd. Deze vegen zorgen voor de subtiele overgang tussen de twee verschillende kleuren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld highlights worden er dus géén folies gezet bij ombre. Ombre begint bij de haarwortel tot aan de punten.

Een Ombre kan bij alle haartypes!

Ombre staat prachtig bij iedere haarkleur. Ongeacht of je nou heel licht haar hebt of juist vrij donker haar. Ook kan ombre gezet worden bij kort haar, dan is de overgang net iets subtieler dan bij lang haar. Maar het is zeker mogelijk. Tevens kan ombre ook gezet worden bij alle haartypes. Wanneer je krullend haar hebt kan dit juist zorgen voor een extra speels en natuurlijk effect.

Misschien weet je nog niet zo zeker of een ombre wel echt wat voor jou is. Om de keuze iets makkelijker te maken staan een aantal verschillende voordelen van ombre hieronder op een rijtje. Zo kan jij direct inspiratie opdoen.

Je hebt keuze uit heel erg veel verschillende kleuren
De techniek is geschikt voor zowel licht als donker haar en ook voor lang en kort haar
Bij Ombre komt de haarkleuring niet in contact komt met de hoofdhuid

Keuze gemaakt?

Maakt een afspraak!

Ombre door La Maria Vasile

Ombre is dus een fijne haarverf techniek waardoor je je coupe voorziet van een andere look zonder je hele haar te hoeven verven. Ik ben dan ook erg fan! Door mijn ervaring met de techniek kan ik jou passend advies geven over welke ombre kleur(en) mooi staan bij jouw natuurlijke haarkleur.

Samen met jou kijk ik dan naar de beste mogelijkheid die je haar zo mooi mogelijk naar voren laat komen. Na de behandeling voorzie ik je van handige tips om je haarkleur zo mooi mogelijk te houden. Op die manier geniet je extra lang van de verfbeurt. Tevens verkoop ik speciale verzorging in de salon die je haar gezond houdt, ook na een verfbehandeling. Wanneer je langskomt vertel ik je daar graag meer over.

Ben je er klaar voor?

Maakt een afspraak!

Prijsindicatie

Ben je al helemaal enthousiast over deze verftechniek? Dan ben je zeer waarschijnlijk ook benieuwd naar de prijs. Helaas kan ik geen exacte prijsindicatie geven. Dit is namelijk onder andere afhankelijk van de lengte van je haar. Het laten zetten van een ombre begint vanaf een prijs van 30 euro. Wil je vooraf een exacte prijs indicatie ontvangen? Stuur mij dan even een berichtje via Whatsapp!

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijg ik vragen over…

Wat is ombre?

Ombre is een verftechniek waarbij de onderkant van je haar lichter wordt gemaakt. De bovenkant is dan dus donkerder. De techniek wordt aangebracht door middel van vegen om zo te zorgen voor een natuurlijke overgang.

Wat is het verschil tussen ombre en balayage?

Het grootste verschil is dat ombre een donkere uitgroei heeft, omdat alleen de onderkant lichter wordt geverfd. De overloop van balayage is hier tegenover een subtielere overloopt tussen twee kleuren. Ook is de kleurverdeling bij balayage verticaal en bij ombre juist meer horizontaal.

Wat kost een ombre laten zetten?

De prijs is hangt af van van verschillende factoren zoals je haarlengte, dikte en en gewenste haarkleur. Een ombre laten zetten begint vanaf een prijs van 45 euro.

Hoe lang duurt ombre behandeling?

Ombre duurt gemiddeld tussen de 2 en 4 uur. Dit is ook afhankelijk van de lengte van je haar. Wil je een exacte tijdsindicatie? Aarzel niet en neem vooral contact op, ik vertel je er graag meer over!