Contactgegevens
d'Hondecoeterstraat 41, 8932DP Leeuwarden,
infa@lamariavasile.nl
T: 0642805007
Back

Fohn kopen? Vergelijk de top 10 Föhns van [2023]!

Welkom bij deze beste föhn review! In deze review ga ik je alles vertellen over de beste föhns van dit moment. Zo zal ik alle populaire modellen benoemen in de top 10. Tevens worden in dit artikel de top vijf beste föhns van 2022 nog uitgelicht, inclusief de voordelen. Zo weet jij aan het eind van dit artikel precies welke föhn het beste bij je past. Al nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder en laat je inspireren.

Inhoudsopgave

De top 10 beste fohns van 2022!

Om te beginnen heb ik een selectie gemaakt van de top 10 beste föhns. Deze föhns scoren op het internet als veruit de beste en zijn dan ook erg populair en geliefd onder huidige gebruikers. Misschien zit jouw nieuwe föhn er ook wel tussen.

De top 5 beste fohns uitgelicht!

Naast een top 10 heb ik ook nog een uitgelichte top 5 voor je op een rijtje gezet. Hierin gaan we iets uitgebreider in op de beste föhns en vertellen we je precies wat je ervan kan verwachten. Zo kan je een weloverwogen keuze maken. Handig toch?

1. BaByliss Platinum Diamond 2300

De absolute nummer één in deze top vijf is de BaByliss Platinum Diamond 2300. Deze föhn scoorde als beste en is ook enorm populair. Ik leg je direct uit waarom. Allereerst heeft de föhn een langere levensduur dankzij de DC-motor. Verder beschikt de föhn over speciale keramische technologie die je haar beschermt tegen beschadiging door hitte. En je haar droogt overigens ook heel erg snel dankzij het krachtige vermogen van maar liefst 2.300 Watt.

Productspecificaties 

2. Remington AC8820 Keratin Protect

Een andere zeer goede föhn is de Remington AC8820. Dit model bevat keratine en amandelolie die de föhn beschermen en tevens je haren verzorgen. Daarnaast heeft de föhn een AC-motor. Dit biedt een nóg langere levensduur dan de DC-motor. Tevens krijg je bij je bestelling zelfs een speciale, smalle blaasmond. Hiermee kan je de blaaskracht centreren en zo specifieke delen haar in model brengen. Oh ja, en je krijgt uiteraard een diffuser bij de föhn. Met de vijf verschillende hittestanden is dit een goede föhn.

Productspecificaties 

3. Dyson Supersonic 2021

Wie kent de bekende Dyson föhn nou niet? Deze föhn heeft misschien een ietwat hoger prijskaartje, maar dit wordt al gauw vergeten als je kijkt naar de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Zo meet de föhn de luchttemperatuur 40 keer per seconde om zo beschadiging te voorkomen. Daarnaast wordt je haar dankzij het speciale opzetstuk glad en aanzienlijk minder pluizig. Sterker nog, je haar gaat zelfs meer glanzen. Ook de heat shield technologie is niet te vergeten, die zorgt ervoor dat de opzetstukken aan de buitenkant koud blijven voor veilig verwisselen.

Productspecificaties 

4. Remington Copper Radiance AC5700

Op stipt nummer vier staat de Remington Copper Radiance AC5700. Zoals de titel al verklapt beschikt deze föhn over een AC-motor. Deze is erg krachtig en heeft een lange levensduur. Tevens is het vermogen ook krachtig met 2.200 Watt. Je haar is dus erg snel droog! En ook bij deze föhn ontvang je een smalle blaasmond voor het in model brengen van specifieke delen van je haar.

Productspecificaties 

5. BaByliss 6613DE

De laatste topper die nog een plekje wist te bemachtigen in deze top vijf is de BaByliss 6613De föhn. De föhn wist op de vijfde plek te komen mede dankzij de AC-motor. Lekker sterk, en dus een langere levensduur. Je hebt de keuze uit twee blaas snelheden en 3 temperatuurstanden. Veel afwisseling dus. En met het handige ophangoog kan je ‘m dan ook nog eens makkelijk ophangen. Specifiek werken? Dat kan ook dankzij de meegeleverde smalle blaasmond. Deze centreert namelijk de blaaskracht.

Productspecificaties 

Hoe kies je een geschikte föhn?

je zelfs door de bomen het bos niet meer. Gelukkig ben ik er om je daar zo goed mogelijk bij te ondersteunen. Hieronder staan een aantal punten opgesomd waar je op moet letten tijdens het kopen van de beste föhn. Zo voorkom je een miskoop. Daarnaast maak je de zoektocht voor jezelf ook een stuk makkelijker omdat je exact weet waar je naar moet kijken. Dat is toch wel handig zodat jij de juiste keuze kan maken.

Verschillende warmtestanden

Allereerst is het goed om te kijken naar de verschillende warmtestanden die de föhn heeft. Een föhn die te heet is kan erg beschadigend zijn voor je haar. Wanneer een föhn meerdere warmtestanden heeft kan je deze aanpassen naar eigen voorkeur. En zoals eerder aangegeven hebben sommige föhns ook een koude luchtstraal. Deze zorgt er onder andere voor dat je haar langer in model blijft.

Aantal opzetstukken

Ook is het aantal opzetstukken niet geheel onbelangrijk wanneer je op zoek gaat naar de beste föhn. Wanneer je föhn alleen een brede mond heeft kan je je haar moeilijk in model brengen. Dit gaat beter met een smalle blaasmond. Als je krullen hebt of meer volume in je haar wil werkt een diffuser juist weer heel goed. 

Hierdoor worden je krullen een stuk compacter en krijgen ze meer volume. Idealiter heeft de föhn die je koopt dus meerdere opzetstukken, zeker wanneer je deze wil gebruiken om je haar in model te brengen. 

Vermogen 

Ten derde is het vermogen natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Hierbij geldt als vuistregel: hoe hoger het vermogen, hoe sterker de föhn. En hoe sterker de föhn, des te sneller je haar weer droog is. Een goede föhn heeft een vermogen tussen de 1600 en 2000 Watt. Sterker is natuurlijk altijd beter, maar wanneer je dun haar hebt volstaat rond de 1600 prima. Bij dik haar kan ik je adviseren te kiezen voor eentje met een sterker vermogen.

Gewicht

Als laatste nog het gewicht. Een föhn moet immers niet te zwaar zijn. Waarom niet? Nou, dit is eigenlijk erg oncomfortabel. Zeker wanneer je dik haar hebt en je wel een tijdje bezig bent met föhnen wil je geen last krijgen van een lamme hand. Als je echt een föhn wil die niet te zwaar is kan je het beste eentje zoeken die niet zwaarder is dan 500 gram. Dan weet je zeker dat je goed zit en dat je geen last krijgt van ongemakkelijkheden.

Welke soorten föhns zijn er?

Je hebt uiteraard erg veel föhns. En er zijn dan ook nog verschillende soorten. Dit kan misschien zorgen voor wat verwarring. Want welke is nou beter en welke past het beste bij jou? Om je hierbij te helpen heb ik hieronder de verschillende föhns even kort op een rijtje gezet. Wanneer je een föhn kiest die goed bij je haar past zal het resultaat ook aanzienlijk beter zijn. Bekijk dus vooral de verschillende soorten föhns hieronder.

Keramische föhn

Allereerst heb je de keramische föhn. Deze föhn zorgt ervoor dat er een veilige en constante temperatuur uit de föhn komt. Hierdoor wordt de hittebeschadiging ingeperkt en blijft je haar dus ook gezonder. Zeker wanneer je fijn haar hebt of haar dat beschadigd is door kleurbehandelingen is een keramische föhn ideaal. Maar ook wanneer je met regelmaat de föhn erbij pakt is dit een erg fijne optie.

Ionische föhn

Naast de keramische föhn heb je ook nog de ionische föhn. Deze soort föhn kan ik adviseren aan iedereen met dik haar of heel erg pluizig haar (of beide uiteraard). Deze soort föhn geeft negatieve ionen af die ervoor zorgen dat je haar aanzienlijk sneller opdroogt en wordt beschermd tegen de hitte die uit de föhn komt.

Tevens voorkomt de föhn ook dat je haar uitdroogt en wordt het ook minder statisch. Heb je krullen? Ook dan is de ionische föhn een betere optie voor jou. Je krijgt namelijk een gladde afwerking! En omdat je haar dus sneller droogt ben je ook minder lang bezig bij dik en krullend haar.

Titanium föhn

Ten derde heb je ook nog de titanium föhn. Deze soort föhn is ideaal voor vol en dik haar. De warmte wordt namelijk gelijkmatig verspreid over het haar en geeft een constante warmte af. Dit zorgt ervoor dat dik haar goed kan drogen. De temperatuur kan wel erg hoog oplopen waardoor deze soort föhn minder goed geschikt is voor beschadigd of dun haar. Dat is even iets om rekening mee te houden.

Föhnborstel

Als laatste is er dan ook nog de föhnborstel. En zoals de naam het eigenlijk al verklapt is dit zowel een föhn als borstel in één. Deze borstel is ideaal om meer volume en model in je haar te krijgen. Je kan namelijk erg simpel subtiele slag of krullen in je haar maken. Deze kan je wel pas gebruiken als je haar bijna droog is, maar is alsnog een goede optie. Zeker voor mensen met dun haar met weinig volume kan dit een uitkomst zijn.

Welke accessoires bij een föhn?

Wanneer je een föhn koopt horen hier ook de benodigde accessoires mee. Deze accessoires zijn in mijn ogen eigenlijk een must. Hieronder staan de essentiële accessoires handig op een rijtje!

Hittebescherming

Zo heb je bijvoorbeeld hittebescherming nodig. Dit zorgt ervoor dat je je haar minder of niet beschadigd wanneer je het föhnt. Deze bescherming heb je in de vorm van sprays, oliën of zelfs poeders. Dit is maar net wat je zelf fijn vindt!

Platte borstel

Daarnaast kan een platte borstel ook erg goed van pas komen. Zoals je misschien al weet kan je haar aardig in de war raken wanneer je het föhnt. Om het dan tussendoor weer steil of minder pluizig te maken kan je een platte borstel gebruiken. Hiermee voorkom je dat je straks met een pluizige bol de deur uit moet.

Ronde borstel

Tot slot is een ronde borstel ook erg handig. Met behulp van deze borstel kan jij je haar in model brengen tijdens het föhnen. De ronde vorm zorgt ervoor dat je slag of losse krullen kan maken in je haar. Hierbij geldt als vuistregel: hoe groter de diameter van de borstel, hoe groter de slag en krul in je haar wordt.

Veelgestelde fohn vragen
Wat is een goede föhn voor fijn haar?

Wanneer je een föhn wil voor fijn haar is het verstandig om te kijken naar een föhnborstel of keramische föhn met een vermogen rond de 1500 Watt. Fijn haar droogt sneller en heeft daardoor minder wattage nodig in een föhn.

Wat is een goede föhn voor dik en/of krullend haar?

Dik en krullend haar droogt minder snel. Hierdoor is een föhn met een Wattage rond de 1750 - 2000 aan te raden. De titanium föhn of ionische föhn is ideaal voor iedereen met dik of krullend haar.

Is een AC of DC motor beter voor een föhn?

De AC-motor is beter en krachtiger dan de DC-motor. Tevens gaan deze motoren ook langer mee en wordt de AC-motor aangedreven door wisselstroom. De DC-motor wordt aangedreven door gelijkstroom.

Maria
Maria
Met veel passie deel ik mijn kennis over haarverzorgingsmiddelen en tools. Ik review producten zoals haarstylingproducten, shampoo en conditioner, stylingtools en meer. Ik ben gepassioneerd over de laatste trends en technieken in de haarverzorgingsindustrie en deel graag mijn kennis met mijn lezers.