Contactgegevens
d'Hondecoeterstraat 41, 8932DP Leeuwarden,
infa@lamariavasile.nl
T: 0642805007
Back

Wat is Olaplex en kan het je haar echt verbeteren? (Spoiler alert: ja dat kan)

Olaplex: het haarverzorgingsmerk is de afgelopen tijd hélemaal hot and happening. En dat is ook niet gek. Het merk staat erom bekend je haar te voeden en te herstellen. Dit zorgt weer voor minder pluizig haar, meer glans én meer volume. In de salon bied ik dan ook een speciale Olaplex behandeling aan voor ieder haartype.

Ik kan me ook voorstellen dat je hier benieuwd naar bent door de populariteit van het merk. Daarom ga ik jou in dit artikel alles vertellen wat je moet weten over het merk en de Olaplex behandeling. 
Wil je direct een afspraak maken en je lokken laten stralen? Dat kan zeker. Klik op de knop hieronder en plan eenvoudig een afspraak in bij mij in de salon.

Wat is Olaplex?

Olaplex is een enorm populair haarmerk. Het is een ware ‘uitvinding’ bedacht door Dr. Eric Pressly en Dr. Craig Hawker. De mannen zijn twee zeer vooruitstrevende doctoren op het gebied van, jawel, chemie en materiaalkunde. Maar wat heeft dat te maken met Olaplex?

Nou, door deze kennis hebben zij Olaplex kunnen samenstellen. De verzorgingsproducten zijn namelijk een chemische verbinding van één ingrediënt. Dit ingrediënt koppelt kapotte verbinding in het haar tijdens en na een kleurbehandeling. Daarnaast is het merk ook nog eens vegan én dierproefvrij. De behandeling bestaat uit drie stappen, die ik hieronder toelicht.

Stap 1: Olaplex No. 1 Bond multiplier

Tijdens een kleurbehandeling wordt de Olaplex No. 1 gemengd met de haarverf. Hierbij worden gebroken disulfidebinding herbouwd. In gewone mensentaal: dit zijn zeer belangrijke elementen van dezelfde eiwitten die in jouw haar voorkomen. Hierdoor wordt het haar tijdens het verven al gerepareerd wat schade voorkomt.

Stap 2: Olaplex No. 2 Bond perfector

Vervolgens wordt na het kleuren de bond perfector aangebracht op het haar. Hiermee wordt het opbouwen en herstellen van de overgebleven, gebroken verbindingen gestimuleerd. Daar word je haar sterker van, glanzender en ook nog gezonder.

Stap 3: Olaplex No. 3 Hair perfector

Als laatste stap wordt er nog een Olaplex haarmasker aangebracht in het haar. Deze voedt het haar na een kleurbehandeling en blijft zo’n 10 minuten zitten. Daarna wordt deze uitgespoeld.

 

Alle Olaplex producten

 

Hieronder vertel ik je kort over de verschillende Olaplex producten die momenteel te koop zijn. Zo zie jij in één oogopslag wat deze producten doen én wat de voordelen zijn. Misschien zit jouw nieuwe favoriete haardproduct hier wel tussen!

Olaplex No. 0

Laat ik beginnen bij de Olaplex No. 0 Intensive Bond Building Treatment. Dit product is een primer die zorgt voor een intensiever herstel van beschadigd haar. De verbroken zwavelbruggen in het haar worden weer hersteld. Dit zorgt voor versterkt haar en beschermt daarnaast ook de algehele haarstructuur. 

Deze primer kan alleen gebruikt worden, of in combinatie met de no. 3 Hair Perfector. Je kan dit haarproduct één keer per week gebruiken bij normaal haar. Is je haar erg beschadigd? Dan kan je de primer twee tot drie keer per week gebruiken.

Productspecificaties:

Olaplex No. 3

De Olaplex No.3 Hair Perfector is misschien wel het bekendste product van het merk. De nummer 3 is een haarmasker. Deze kan je twee tot drie keer per week gebruiken. Doe dit minimaal 15 minuten. Wil je je haar extra intensief verzorgen? Laat het masker dan een hele nacht zitten.

Dit masker verbetert de algehele uitstraling en textuur door beschadigd haar te repareren. Zo blijft je haar extra sterk, ook na een chemische haarbehandeling. Er wordt aangeraden de Hair Perfector te gebruiken in combinatie met de nummer 0 Intensive Bond Building treatment. Dit hoeft natuurlijk niet. 

Productspecificaties:

Olaplex No. 4P

Heb jij blond of grijs geverfd haar? Dan is deze Olaplex No. 4 Blonde Enhancer shampoo net iets voor jou. Deze is namelijk speciaal ontwikkeld voor blond en grijs geverfd haar. Dit is eigenlijk een soort zilvershampoo. Zo worden gele tinten in het haar geneutraliseerd met de shampoo.

Verder wordt het haar versterkt, verzacht en ook beter handelbaar. Je haarkleur kan zelfs tot drie keer helderder worden met behulp van de shampoo. Voor het beste resultaat kan je de No.4 gebruiken in combinatie met de No.5 maintenance conditioner.

Productspecificaties:

Olaplex No. 4C

Naast de 4P heb je ook de Olaplex No. 4C Hair Perfector Clarifying Shampoo. En deze neemt zo zijn voordelen met zich mee. Zo wordt dof, verkleurd, droog of vettig haar verleden tijd met de shampoo. Dankzij de nieuwe technologie kan je haar op z’n gezondst stralen.

Vuil wordt verwijderd uit het haar. Hierdoor zal je haar minder snel afbreken. Ook krijgt het luchtig volume en meer glans. Er wordt geadviseerd de shampoo te gebruiken met de bijbehorende No.5 conditioner. Hiermee behaal je het beste resultaat.

Productspecificaties:

Olaplex No. 5

De Olaplex No.5 is een enorm geliefde conditioner. En ik begrijp wel waarom. Deze conditioner maakt jouw haar enorm zacht. Precies wat je verwacht van een goede conditioner. Daarnaast gaat je haar ook meer glanzen en zal het een stuk gezonder ogen (en zijn).

En dat niet alleen. Gespleten haarpunten en pluis worden aanzienlijk verminderd. Dit doordat de gebroken zwavelbruggen in het haar worden hersteld. Wil je het beste resultaat? Gebruik deze dan in combinatie met de No. 4 shampoo. 

Productspecificaties:

Olaplex No. 7

Deze No.7 Bonding Oil is een enorme internetsensatie. Ondanks dat de verpakking aardig klein is kan je hier toch nog best lang mee vooruit. En dat niet alleen: deze olie werkt ook gewoon goed. Zo krijg je enorm glanzend haar en wordt je haar erg zacht. 

De olie laat daarnaast ook geen vettige laag achter en de formule is 100% vegan (net zoals bij de andere Olaplex producten). De nummer 7 beschermt je haar overigens ook tegen UV of warmte tot 450 graden. Hiermee kan je dus veilig je haar krullen of stijlen.

Productspecificaties:

Olaplex No. 8

Een ander haarmasker van Olaplex is het No.8 Bond Intense Moisture Mask. Deze zorgt voor twee keer meer glans in het haar én vier keer meer hydratatie. Dat klinkt goed, toch? Ook wordt je haar zes keer zachter en krijgt het tot 94 procent meer volume. Beter kan het eigenlijk niet.

Na slechts één keer gebruik kan je al een aanzienlijk verschil zien. Het resultaat is dan ook al binnen een paar minuten. Het effect blijft lang zichtbaar, ook na meerdere wasbeurten. Je kan het masker twee tot drie keer per week gebruiken en zo lang laten inwerken als je wil.

Productspecificaties:

Olaplex No. 9

Het laatste product van Olaplex dat we in dit artikel besprkeen is de No.9 Hair perfector. Dit is een serum, speciaal gemaakt om je haar te beschermen tegen zaken als luchtvervuiling. Maar ook tegen beschadiging door de hitte. Je kan het serum dagelijks aanbrengen op je haar. 

Zo is het haar tot wel 48 uur lang beschermd. Hierdoor wordt je haar weer krachtiger en zal het minder gaan pluizen. En voor de dames onder ons met krullen: deze worden een stuk veerkrachtiger.

Productspecificaties:

Wat voor effect heeft een Olaplex behandeling?

Zoals ik net al kort heb aangegeven herstelt Olaplex gebroken verbindingen in het haar. Dit gebeurde met slechts één ingrediënt die volledig vrij is van siliconen van gemaakt. De verbindingen ontstaan wanneer er chemische behandeling (dus verven) worden uitgevoerd op je haar. Ook hittetools zoals ene krultang zorgen voor gebroken verbindingen.

Het gevolg hiervan is dat je haar meer kan pluizen, minder glanst en ook droog voelt. Met Olaplex voorkom je deze beschadiging tijdens een kleurbehandeling. Hierdoor kan jij dus je haar laten verven zonder bang te zijn dat je het beschadigt. Ook wordt de structuur van je haar verbeterd, waardoor het nog sterker zal worden, meer glanst en voller wordt. 

Wanneer je bijvoorbeeld stijl haar hebt kan je ook meer volume en ‘body’ krijgen. Hierdoor oogt het iets voller. Heb je krullen? Dan blijven deze een stuk beter in toom en zijn ze ook makkelijker in model te brengen. Het effect merk je ongeacht je haartype. En dat niet alleen. Gespleten haarpunten kunnen ook aanzienlijk verminderd worden. 

Voor wie is Olaplex geschikt?

Goed nieuws: Olaplex is geschikt voor ieder type haar. Of je nou krullend haar hebt, fijn haar of erg dik haar, dit merk herstelt je haar in goede orde. Het is speciaal voor iedereen die de laatste heeft van beschadigde haar op één van de kleurbehandelingen. En natuurlijk kan je deze behandeling ook laten doen wanneer je haar een beetje extra liefde wilt geven.

Moet ik alle Olaplex producten gebruiken?

Olaplex geeft zelf aan dat je meerdere producten moet gebruiken om de beste resultaten te zien. Maar is dat ook wel écht zo? Het korte antwoord is: nee. Ik leg het je uit. Alle producten van Olaplex zijn erg krachtig. Hierdoor merk je wanneer je alleen het masker gebruikt (bijvoorbeeld) ook al resultaat. Het is dus écht niet nodig om alle producten aan te schaffen. 

Hierbij is het natuurlijk wel zo dat je meer resultaat ziet als je meerdere producten gebruikt. Bijvoorbeeld de shampoo in combinatie met de conditioner en het haarmasker. Wil je toch eerst één product uitproberen? Ga dan voor de no.3. Dit haarmasker is perfect om toe te voegen aan je huidige haarroutine. Zo krijgt je haar een stuk meer glans van het masker en oogt het ook gezonder. 

Olaplex behandeling bij La Maria Vasile

Is de Olaplex behandeling nou net wat voor jou? Dan ben je bij mij op het juiste adres. Ik ben gespecialiseerd in deze behandeling en zorg ervoor dat haar niet beschadigd kan raken tijdens een kleurbehandeling. Verder kan ik je ook advies geven over de verschillende producten van Olaplex die je thuis kan gebruiken. Hierdoor houd je je haar ook gezond wanneer je niet bij mij in de salon bent. Heb je nog twijfels of vragen? Aarzel niet en neem dan vooral contact op!

Maria
Maria
Met veel passie deel ik mijn kennis over haarverzorgingsmiddelen en tools. Ik review producten zoals haarstylingproducten, shampoo en conditioner, stylingtools en meer. Ik ben gepassioneerd over de laatste trends en technieken in de haarverzorgingsindustrie en deel graag mijn kennis met mijn lezers.