Contactgegevens
d'Hondecoeterstraat 41, 8932DP Leeuwarden,
infa@lamariavasile.nl
T: 0642805007
Back

Stijltang keramische platen kopen? Vergelijk de top 10 van [2023]!

Wil je een goede stijltang met keramische platen kopen? Dan ben je hier bij mij op het juiste adres! In deze blog ga ik je alles vertellen wat je moet en wil weten over de beste stijltang met keramische platen. Zo behandel ik onder andere de top 10 beste stijltangen met keramische platen. Daarnaast vertel ik ook wat over de verschillende voordelen en hoe je de beste stijltang met keramische platen kan kiezen. Al benieuwd? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

Stijltang keramische platen | top 10 van 2022

Om voor jou de zoektocht naar de beste stijltang met keramische platen zo simpel mogelijk te maken heb ik hieronder een selectie gemaakt van de top 10 best scorende stijltangen. Met deze tangen zit je sowieso goed.

Stijltang keramische platen | top 5 uitgelicht!

Naast de top 10 heb ik ook een top vijf samengesteld van de beste stijltangen met keramische platen. Deze tangen wisten zich écht te onderscheiden van de andere modellen. In deze top vijf geef ik je ook wat meer informatie waardoor je precies weet welke stijltang het beste bij je past.

1. CHI G2 Ceramic & Titanium

Deze CHI G2 Ceramic & Titanium stijltang wist op de eerste plek terecht te komen in deze top vijf. En dat is ook niet zo gek. De tang heeft volledig keramische platen die je haar goed beschermen tegen beschadiging door de hitte. Dat is toch wel zo fijn. Daarnaast heeft de tang maar liefst 27 verschillende temperatuur standen om uit te kiezen. Dit kan je dus perfect afstellen naar je haartype.

Verder heeft deze stijltang ook nog een speciaal display waarmee je precies kan aflezen op welke temperatuur stand je de tang hebt ingesteld. Je kan kiezen uit voorgeprogrammeerde temperatuur standen of je eigen stand instellen. 

Productspecificaties 

2. BaByliss Super Smooth ST391E

Een andere goede stijltang is de BaByliss Super Smooth ST391E. En naast dat deze een heel mooi design heeft met zwart en roze is ‘ie ook erg budgetvriendelijk. Deze lage prijs is dan ook één van de grootste voordelen aan deze stijltang. Een ander voordeel is dat de platen extra lang zijn.

Hiermee pak je meerdere lokken tegelijk mee waardoor je dus ook sneller klaar bent. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld haast hebt in de ochtend. Daarnaast zorgt de speciale ionische technologie ervoor dat je haar niet statisch of pluizig kan worden. 

Productspecificaties 

3. Philips BS752/00 Donkerpaars Metallic

Deze stijltang van Philips biedt de goede kwaliteit die je van een bekend merk als Philips kan verwachten. Naast dat deze een erg stoer, paars metallic design heeft werkt de tang ook nog eens erg goed. Zo zitten er minerale ionen in de stijltang die de UV impact op je haar verminderen.

Dat is al mooi meegenomen. Daarnaast wordt je haar ook nog een beschermd tegen beschadiging door hitte dankzij de keramische platen. En je haar wordt óók niet pluizig met behulp ban de ionische technologie. Een handig ding, die Philips BS752/00 stijltang.

Productspecificaties 

4. Philips BHS530/00 Lichtroze Metallic

Een andere goede stijltang is deze Philips BHS530/00 Lichtroze Metallic stijltang. Deze tang is redelijk goedkoop en biedt de bekende Philips-kwaliteit. Zo beschikt de stijltang over platen met arganolie waardoor je haar gaat glanzen en lekker zacht wordt. En heel eerlijk: wie wil dat nou niet?

Verder krijg je ook een hittebestendige, uitrolbare mat bij de stijltang waarin je deze veilig kan bewaren. Je hebt ook de keuze uit maar liefst 10 verschillende temperatuur standen en je haar wordt beschermd tegen de hitte dankzij de keramische planten. 

Productspecificaties 

5. CHI Luxury Iron

De laatste stijltang die in deze top vijf voorbij komt is de CHI Luxury Iron. Dit merk is misschien iets minder bekend, maar dat doet niks af aan de kwaliteit. Zo heeft deze stijltang een opwarmtijd van slechts 10 seconden waardoor je super snel je haar kan stijlen. Ideaal wanneer je haast hebt.

Op het handige display kan je aflezen op welke temperatuur stand de stijltang is ingesteld. Verder heeft uiteraard ook deze stijltang keramische platen om je haar te beschermen tegen hitte. De slimme geheugenfunctie zorgt ervoor dat je niet iedere dag de temperatuur weer opnieuw in hoeft te stellen. Dat is toch wel zo handig.

Productspecificaties 

Hoe kies je een geschikte stijltang met keramische platen?

Het aanbod in keramische stijltangen is super groot. Dit komt onder andere door de toenemende populariteit de afgelopen jaren. Hierdoor voelt het misschien alsof je op zoek bent naar een speld in een hooiberg. Hoe kies je de beste stijltang met keramische platen? Omdat ik je hierbij graag wil helpen heb ik hieronder een aantal tips op een rijtje gezet. Met behulp van deze tips vind jij ongetwijfeld de beste keramische stijltang. 

De temperatuur 

Allereerst doe je er verstandig aan om te kijken naar de temperatuur. Ieder haartype heeft namelijk weer een andere temperatuur nodig. Meestal variëren de temperaturen bij een stijltang tussen de 60 en 240 graden. Wanneer je een stijltang hoger zet dan 190 graden kan dit schadelijk zijn voor je haar.

Idealiter zit de temperatuur daarom tussen de 160 en 190 graden. Lager dan 160 graden zal weinig effect hebben op je haar. De ideale temperatuur is 185 graden om zo beschadiging aan je haar te voorkomen. Heb je fijn of dun haar? Dan kan je beter gaan voor een minder hoge temperatuur rond de 175 of 180 graden.

Als je haar al vrij beschadigd is door bijvoorbeeld verven is het verstandig niet boven de 180 graden te zitten. Idealiter koop je een stijltang die dan ook gemaakt is voor beschadigd haar. Heb je nou dik of krullend haar? Dan heb je juist een hogere temperatuur nodig rond de 210 of 220 graden. 

Dit zijn natuurlijk richtlijnen. Ieder haar is anders en het kan best zijn dat bovenstaande in jouw geval juist niet het gewenste effect heeft. Experimenteer daarom zelf ook en kijk wat werkt. 

De extra functies

Naast de temperatuur is het ook verstandig om te letten op de eventuele extra functies. Tegenwoordig zijn er stijltangen te koop met alles erop en eraan. Hieronder ga ik in op een paar handige extra functies. 

1. Heat protection

Allereerst bieden sommige stijltangen bescherming tegen de hitte. Dat is ook het geval bij alle stijltangen die ik in deze blog bespreek. Door de keramische platen bescherm je je haar tegen de hitte van de tang. Zeker wanneer je je haar regelmatig verft of beschadigd haar hebt is dit aan te raden. 

2. Roterende kabel

Sommige stijltangen zijn uitgerust met een roterende kabel. Deze kabel zorgt ervoor dat de stijltang 360 graden met je mee kan draaien naar links en rechts. Hierdoor is de tang makkelijker in gebruik en dus ook gebruiksvriendelijker. 

3. Draadloze stijltangen

Vind je een kabel maar vervelend? Dan heb je ook draadloze stijltangen. Deze zijn vaak wel iets prijziger, maar dan heb je dus geen last van een kabel. Deze stijltangen werken met batterijen of een oplaadbare accu. 

4. Een display

Een display is ook wel zo handig bij een stijltang. Dit hoeft natuurlijk niet, maar je kan dan precies zien wat de ingestelde temperatuur is. Je kan deze dan ook aanpassen en direct zien welke temperatuur je hebt ingesteld.

5. Geheugenfunctie

Tot slot is de geheugenfunctie ook een leuke extra bij een stijltang. Meestal zit deze functie alleen op iets duurdere stijltangen. De tang onthoudt dan jouw ingestelde temperatuur, waardoor je dit niet iedere keer zelf hoeft in te stellen. Dat scheelt toch weer wat gedoe. 

Welke soorten stijltangen zijn er?

Misschien is de stijltang met keramische platen niet helemaal jouw ding. En dat is ook zeker niet erg! Omdat ik jou graag help bij het vinden van de beste stijltang benoem ik hieronder de verschillende soorten stijltangen. Misschien past één van deze een stuk beter bij je! 

Stijltang keramische platen

De stijltang met keramische platen speelt natuurlijk de hoofdrol in deze blog. Wat deze stijltang zo goed maakt is de goede bescherming tegen de hitte. De keramische platen zorgen er namelijk voor dat de hitte egaal wordt verspreidt waardoor je haar niet kan beschadigen. Ook wordt je haar dan een stuk gladder en tevens ook minder pluizig. De tang is goed geschikt voor fijn of beschadigd haar.

Stijltang keramische coating

De tweede stijltang die we bespreken is de tang met keramische coating. Deze stijltangen zijn redelijk goedkoop en hebben een vergelijkbaar effect met de stijltang met keramische platen. Het grootste verschil is dat de coating in de loop van de tijd gaat slijten. Hierdoor kan je haar beschadigd raken en gaan pluizen. 

Stijltang titanium platen 

De stijltang met titanium platen doet eigenlijk hetzelfde als de tang met keramische platen. Je haar wordt beschermd tegen de hitte en warmte wordt gelijkmatig verdeeld. Titanium platen zijn steviger dan keramische platen wat deze stijltang goed geschikt maakt voor dik of krullend haar

Stoomstijltang 

Een iets nieuwere stijltang is de stoomstijltang. Deze tang is gemaakt voor droog en beschadigd haar. Er komt in plaats van hitte hete stoom door de platen geblazen. Hierdoor gaat het stijlen aanzienlijk sneller. Tevens zorgt de stoom ervoor dat je haarschubben open gaan staan waardoor de kern van de haarvezel wordt verzorgd. Tof stukje technologie dus.

Stijltang Tourmaline gesteente

Tot slot heb je ook nog een stijltang die gemaakt is met tourmaline. Dit is een gesteente die gemengd wordt met titanium of keramiek. Dit maakt je haar aanzienlijk gladder. En mooi meegenomen: deze tang is geschikt voor alle haartypes.

Wat kan een stijltang?

Een stijltang gebruik je meestal om je haar te stijlen. Echter kan je sommige stijltangen ook gebruiken om je haar te krullen. Ja, echt! Wanneer jij graag wil besparen op een krul- en stijltang kan je dus ook kiezen voor een stijltang die beide kan. 

Als een stijltang afgeronde platen heeft kan je deze ook gebruiken om mee te krullen. Hierdoor wordt je haar niet in een puntige hoek geknikt tijdens het draaien. Zo kan je dus ook krullen maken in je haar. Het is hierbij wel belangrijk dat de platen ook flexibel zijn. Ze moeten dus kunnen meebewegen. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om slag of krullen in je haar te maken. 

Hoe bereid je je haar voor op stijlen met een stijltang>

Wanneer je je lokken wil stijlen vergt dit enige voorbereiding. Zo voorkom je dat je haar beschadigd raakt of dat je uiteindelijk niet blij bent met je coupé. Dat is zonde van je tijd. Hieronder geef ik een paar tips mee hoe je je haar het beste kan voorbereiden op een stijlbeurt. 

1. Gebruik heat protection

Het is altijd verstandig om een heat protection te gebruiken, ongeacht welke stijltang je hebt. Je haar kan namelijk flink uitdrogen van het stijlen. Gebruik dus een heat protection spray om dit te voorkomen. Deze kan je kopen bij vrijwel iedere drogist zoals de Kruidvat of Trekpleister, maar ook de Etos.

2. Verdeel je haar in stukken

Om het stijlen zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen kan je je haar het beste in aparte stukken/ delen verdelen. Hiermee voorkom je dat je sommige plukjes meermaals moet stijlen. Hoe je dit het beste doet? 

Maak allereerst een scheiding in je haar en zet de bovenste helft van je haar vast in een knot. Daarna pak je het onderste gedeelte van je haar vast en verdeel het onderste gedeelte van je haar in twee delen (links en rechts). Verdeel vervolgens je haar in meerdere secties en stijl deze per sectie. Laat het onderste gedeelte van je haar afkoelen en herhaal dit proces vervolgens bij het bovenste gedeelte van je haar.

3. Stijl de tang in op de juiste temperatuur

Eerder in dit artikel heb ik het al gehad over de beste temperaturen per haartype. Zorg dat je de stijltang niet te heet instelt om zo schade te voorkomen. Ook doe je er verstandig aan om je haar eerst goed te borstelen voor je begint met stijlen. 

Veelgestelde keramische stijltang vragen
Wat is een goede stijltang voor je haar?

Als je een stijltang koopt is het belangrijk dat deze je haar beschermt tegen de hitte. Daarom kan je het beste kiezen voor een stijltang met keramische of titanium platen. Deze beschermen je haar en zorgt ervoor dat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld over je haar. 

Wat is een goede stijltang voor dik of krullend haar?

Dik of krullend haar heeft een hogere temperatuur nodig om het haar te stijlen. Daarom kan je het beste kiezen voor een stijltang die een temperatuur aankan rond de 220 graden. Een titanium stijltang of keramische stijltang werkt goed voor dik of krullend haar.

Wat kan je met een stijltang?

Naast stijlen kan je met sommige stijltangen ook je haar krullen. Hierbij is het belangrijk dat de platen flexibel zijn en de randen een ronde afwerking hebben. 

Maria
Maria
Met veel passie deel ik mijn kennis over haarverzorgingsmiddelen en tools. Ik review producten zoals haarstylingproducten, shampoo en conditioner, stylingtools en meer. Ik ben gepassioneerd over de laatste trends en technieken in de haarverzorgingsindustrie en deel graag mijn kennis met mijn lezers.