Contactgegevens
d'Hondecoeterstraat 41, 8932DP Leeuwarden,
infa@lamariavasile.nl
T: 0642805007
Back

Tondeuse kopen? Vergelijk de top 10 beste tondeuses van [2023]!

Op zoek naar een goede tondeuse, maar weet je niet waar je moet kijken? Dan ben je bij mij op het juiste adres. In dit artikel vertel ik je alles wat je wil weten over de beste tondeuses. Zo behandel ik de top 10 beste tondeuses van dit jaar. Daarnaast ga ik ook nog uitgebreider in op de top vijf beste tondeuses! Ook vind je een aantal handige tips in dit artikel die jou kunnen helpen bij het kiezen van de beste tondeuse. Wil je meer weten? Scrol dan snel verder.

Inhoudsopgave

Goede tondeuse | top 10 van 2022

Om te beginnen vertel ik je hieronder over de top 10 beste tondeuses van dit jaar. Deze tondeuses zijn razend populair en ook erg geliefd onder mijn klanten en andere kappers. En wie weet zit jouw perfecte tondeuse hier ook wel tussen.

Goede tondeuses | top 5 uitgelicht!

Goed, ik heb je nu al wat verteld over de top 10. Nu is het tijd om verder in te zoomen op de top vijf. Ik vertel alle belangrijke dingen die je wil weten over deze vijf tondeuses. Zo kan jij precies zien of één van deze handige apparaatjes wat voor jou is.

1. Philips Series 9000 HC9420

De tondeuse die op de eerste plek wist te eindigen is deze Philips Series 9000 HC9420. Deze tondeuse heeft een mede dankzij het handige display de eerste plek gekregen. Hierop lees jij direct af op welke kniplengte de tondeuse is ingesteld. Hoe handig is dat?

Daarnaast kan je kiezen uit maar liefst 60 verschillende kniplengtes tussen de 0,5 en 42 millimeter. Hierdoor kan je dit dus perfect afstellen naar de kniplengte van jouw voorkeur. En met behulp van de geheugenfunctie onthoudt de tondeuse dan ook nog eens je favoriete kniplengte.

Productspecificaties 

2. Remington HC5880 + Remington BHT250

Op de tweede plek in de top vijf staat een combideal. Je krijgt namelijk niet één, maar twee tondeuses. Zowel de Remington HC 5580 en Remington BHT250! En dat dan ook voor een goede prijs. De combideal bestaat uit een tondeuse voor je hoofd en eentje voor je lichaam. Zo vang je dus twee vliegen in één klap.

Daarnaast heeft de tondeuse een gebruiksduur van 120 minuten. Dat is voor de prijs erg hoog en vergelijkbaar aan hogere prijsklassen. Tevens zijn beide tondeuses waterdicht waardoor je deze ook onder de douche kan gebruiken.

Productspecificaties 

3. Wahl Elite Pro Clipper

Deze Wahl Elite Pro Clipper is je geld dubbel en dwars waard. De tondeuse is misschien wat aan de prijzige kant, maar daar krijg je ook een erg goede kwaliteit voor terug. Zo kan je erg korte kapsels maken met de tondeuse, omdat de minimale kniplengte 0,6 millimeter is.

Daarnaast kan je lang met de tondeuse vooruit dankzij de zelfslijpende messen. Onderhoud is dus eigenlijk niet meer nodig. Bij de tondeuse krijg je overigens ook nog een kapmantel om zo je kleding vrij te houden van vervelende haartjes.

Productspecificaties 

4. Philips Series 9000 HC9450/15

Op een prima vierde plek staat de Philips Series 900 HC9450 tondeuse. Deze tondeuse knipt van 1,0 tot maar liefst 42 millimeter. Hierdoor zit er sowieso een lengte tussen die jij fijn vindt. Daarnaast biedt deze sterke tondeuse van Philips ook nog een turbofunctie. 

Deze is perfect om dik en stug haar mee te kunnen knippen. Verder zijn de messen gemaakt van titanium dat zichzelf slijpt, waardoor je vrijwel geen onderhoud hebt aan de tondeuse. En ook deze tondeuse beschikt over de handige memory functie om je gewenste lengte mee te onthouden.

Productspecificaties 

5. BaByliss 6613DE

En dan ben je alweer aangekomen bij de laatste tondeuse: de Remington HC5035. Deze tondeuse is perfect voor iedereen met een minder ruim budget. Dit apparaatje is namelijk erg goedkoop. Je krijgt bij de tondeuse verschillende opzetstukken om zo in meerdere lengtes te kunnen knippen.

Daarnaast zijn de kammen ieder voorzien van een eigen kleur zodat je ze eenvoudig uit elkaar kan houden. Bij de tondeuse krijg je ook nog een kam, schaar én nekborstel. Je kan dus direct aan de slag met knippen.

Productspecificaties 

Hoe kies je een geschikte tondeuse?

Ik krijg regelmatig vragen over hoe je een goede tondeuse kan kiezen. Doordat het aanbod op het internet behoorlijk groot is kan het moeilijk zijn een keuze te maken. Zeker als je je bedenkt dat lang niet alles tondeuses zo goed werken als wordt beloofd. Daarom geef ik je een aantal handige tips mee waardoor de beste tondeuse kiezen een appeltje eitje wordt. Je leest ze hieronder!

Je haartype

Allereerst is het van belang dat je weet welk haartype je hebt. Wanneer jij erg dik en stug haar hebt is een krachtige tondeuse bijvoorbeeld een must. Minder krachtige tondeuses komen moeilijker door het haar heen. De iets duurdere tondeuses hebben vaak ook een turbostand die speciaal bedoeld is voor dik haar.

Heb je nou erg dun haar? Dan is een turbostand natuurlijk niet nodig. Dan volstaat een goedkoper model ook. De motor van een goedkopere tondeuse is vaak minder krachtig, maar dat maakt dan ook niet uit. Wanneer je krullen hebt kan ik ook een krachtige tondeuse aanraden. 

Gewenste haarlengte 

Goed, je wil een tondeuse kopen. Maar wat is de haarlengte die je graag wil? Dit is erg belangrijk bij het kiezen van een tondeuse, omdat iedere tondeuse een minimale- en maximale lengte heeft. Hieronder heb ik een kort overzicht gemaakt van de verschillende haarlengtes. Zorg dat je toekomstige tondeuse hier op afgestemd is om zo teleurstellingen te voorkomen. 

1. Kaal: minder dan 1 mm

2. Gemillimeterd: tussen de 1 mm en 3 mm

3. Kort: tussen de 3 mm en 15 mm

4. Lang: langer dan 15 mm

Welke soorten tondeuses zijn er?

Net zoals met bijvoorbeeld krultangen of föhns het geval is zijn er ook verschillende soorten tondeuses. Dit weet lang niet iedereen, en het onderscheid maken tussen de verschillende soorten kan soms lastig zijn. Daarom licht ik hieronder wat toe over de verschillende soorten tondeuses waaruit je kan kiezen. 

Besnoerde tondeuse 

Allereerst heb je de besnoerde tondeuse. Zoals de naam al verklapt komt deze met een snoer. Deze soort tondeuse is vaak wat krachtiger, en je hebt natuurlijk ook geen last van een lege accu. De kwaliteit van een accu kan ook achteruit gaan, waar je bij een besnoerde tondeuse geen last van hebt.

Wanneer je erg stug haar hebt is een besnoerde tondeuse de beste optie. Dit komt voornamelijk doordat deze soort simpelweg krachtiger is, en bij dik haar ben je dit wel nodig.

Draadloze tondeuse 

Naast de besnoerde tondeuse heb je natuurlijk ook de draadloze tondeuse. Deze brengt zo zijn voordelen met zich mee. Zo heb je veel meer bewegingsvrijheid omdat het snoer niet meer in de weg zit. Tevens ben je ook niet afhankelijk van een stopcontact. 

Tondeuse, shaver of trimmer?

Je hebt zowel tondeuses, trimmers en shavers om haar mee te knippen. Het verschil hiertussen kan misschien wat vaag zijn. Hieronder vertel ik je wat het verschil is tussen deze drie apparaten, en wat de mogelijke voordelen zijn. Op die manier kan je een weloverwogen keuze maken.

Trimmer

Allereerst de trimmer. Deze heeft als hoofddoel om je baardje bij te werken, je lichaamshaar te scheren en om contouren bij te werken. De trimmer is erg wendbaar en heeft een minder breed snijmes. Hierdoor kan je gedetailleerder scheren. 

Tondeuse 

Naast de trimmer heb je natuurlijk ook de tondeuse. Het snijmes van een tondeuse is een stuk breder dan die van een trimmer. Hierdoor kan je sneller en efficiënter te werk gaan. Dit maakt de tondeuse perfect voor het knippen van hoofdhaar. De motor is vaak ook sterker, wat weer voordelig is voor krullend en.of dik haar.

Shaver

Tot slot heb je dan ook nog de shaver. Deze is speciaal gemaakt voor de afwerking van een kapsel. De messen zijn scherp en voorzien van een dunne folie. Dit is perfect voor bijvoorbeeld het scheren van nekhaar. Wanneer je lang haar hebt kan je de shaver niet gebruiken.

Hoe moet ik een tondeuse gebruiken?

Tot slot geef ik nog een korte uitleg over hoe je een tondeuse moet gebruiken. Zeker wanneer je hier geen ervaring mee hebt kan dit natuurlijk best spannend zijn. Het is ten eerste erg belangrijk dat je de tondeuse recht vasthoudt en met de snijmessen naar beneden. 

Maak erg rustige bewegingen om zo te zorgen voor een gelijk resultaat over het hele hoofd. Probeer dit niet te gehaast te doen, want dan kan de tondeuse vast blijven zitten. Verder is het ook belangrijk dat je tegen de groeirichting in scheert. Anders loop je namelijk ook risico op een ongelijkmatig kapsel. En dat is natuurlijk niet wat je wil.

Wanneer je klaar bent met het scheren doe je er verstandig aan even goed met je handen door het haar te gaan. Zo verwijder je zoveel mogelijk losse haartjes. Ga er eventueel nog even met de föhn bij langs. Hiermee voorkom je dat er overal haren blijven liggen en de persoon in kwestie last heeft van vervelende kriebels.

Veelgestelde tondeuse vragen
Wat is het verschil tussen een tondeuse en een trimmer?

Met een tondeuse kan je je haar korter knippen, net als bij de kapper gedaan wordt. Een trimmer is echt voor precisiewerk, en dus niet om je haar mee te knippen. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een tondeuse?

Kies een tondeuse met bedrading wanneer je dik of stug haar hebt. De motor van zo'n tondeuse is een stuk sterker, waardoor je dik haar beter kan knippen. Wanneer je meer bewegingsvrijheid wil en/of dun haar hebt kan je kiezen voor een tondeuse zonder kabel.

Hoe lang gaat een tondeuse mee?

Hoe beter je de tondeuse kan onderhouden, hoe langer deze mee gaat. Zo is het verstandig om de tondeuse soms te oliën. Je hebt er dan gemiddeld 2 tot 5 jaar plezier van.

Maria
Maria
Met veel passie deel ik mijn kennis over haarverzorgingsmiddelen en tools. Ik review producten zoals haarstylingproducten, shampoo en conditioner, stylingtools en meer. Ik ben gepassioneerd over de laatste trends en technieken in de haarverzorgingsindustrie en deel graag mijn kennis met mijn lezers.