Contactgegevens
d'Hondecoeterstraat 41, 8932DP Leeuwarden,
infa@lamariavasile.nl
T: 0642805007
Back

Krultang voor kort haar Kopen? Bekijk de top 10 beste krultangen [2023]!

Een krultang voor kort haar vinden kan best een uitdaging zijn. Kort haar werkt weer nét iets anders, waardoor krullen maken ook iets minder makkelijk is als bij lang haar. Maar geen zorgen: ook met kort haar kan je prachtige krullen in je haar maken! In dit artikel vertel ik je alles over de krultang voor kort haar. Zo heb ik een top 10 samengesteld met daarin de beste krultangen voor kort haar.

De eerste vijf uit deze top 10 bespreek ik nog uitgebreider in een speciale top vijf. Daarnaast geef ik ook nog wat handige informatie met betrekking tot krultangen voor kort haar. Meer weten? Lees dan vlug verder.

Inhoudsopgave

Krultang voor kort haar | top 10 van 2022!

Laat ik beginnen bij de top 10 beste krultangen voor kort haar. In deze top 10 staan krultangen voor kort haar die momenteel erg populair zijn. Ook scoren ze goed in verschillende testen en beoordeling van kopers. Met deze tangen zit jij dus sowieso goed. En wie weet zit jouw perfecte krultang er ook wel tussen.

Krultang voor kort haar | Top 5 uitgelicht!

Naast de top 10 heb ik ook beloofd de top vijf nog uitgebreider toe te lichten. Deze tangen verdienen ieder hun eigen plekje in de spotlight. Op die manier kan jij ook in een paar zinnen zien of één van deze krultangen misschien wel goed bij je past. Zo hoef je dus ook niet meer zelf het internet af te struinen naar een goede krultang voor kort haar. Dat scheelt weer.

1. BaByliss Deep Waves W2247E

De krultang voor kort haar die op de eerste plek wist te eindigen is deze BaByliss Deep Waves W2247E krultang. De tang is perfect geschikt voor iedereen met kort haar. Zo is de tang gemaakt van volledig keramisch materiaal waardoor je haar goed word beschermd tegen de hitte.

Daarnaast kan je de krultang instellen op drie verschillende temperatuurstanden. Dit kan je dus goed aanpassen naar je eigen voorkeur én haartype. Verder krijg je bij de krultang ook een hittebestendige mat waarop je ‘m veilig weg kan leggen. 

Productspecificaties 

2. Max Pro Twist 9mm

Uiteindelijk wist deze Max Pro twist 9mm op de tweede plek terecht te komen in de top vijf. En dat komt onder andere door de zeer dunne krulstaaf. Met een diameter van slechts 9 mm is deze perfect om te gebruiken bij kort haar. Verder is de staaf gemaakt van keramiek waardoor je haar beschermd wordt tegen beschadiging door de hitte.

Dat is een opluchting. De minimale temperatuur van de krultang is overigens 80 graden waardoor je ‘m ook kan gebruiken als je haar erg dun en/of beschadigd is. En dan heb je óók nog de keuze uit 28 verschillende temperatuurstanden.

Productspecificaties 

3. Rowenta Waves Addict CF4710

Deze Rowenta Waves Addict CF4710 kan ik ook erg aanraden. De krultang is relatief goedkoop en biedt daar tegenover erg goede prestaties. Zo kan je maar liefst 4 verschillende haarstijlen maken met deze krultang. Met behulp van de handige draaiknop kan je de krulstaven zelf in de gewenste positie zetten. 

Verder kan je ook kiezen uit 6 verschillende temperatuurinstellingen tussen de 120 en 210 graden. Wanneer je korte haar aardig dik of stug is kan je dan kiezen voor een hogere temperatuur. En bonus: deze krultang schakelt automatisch uit.

Productspecificaties 

4. BaByliss 2165CE

De BaByliss 2165CE is natuurlijk een prachtige krultang voor kort haar. Gemaakt met een strak zwart design met rosé goud…. wie wil dat nou niet? Daarnaast is de krultang ook nog eens aardig goedkoop. Dat is toch weer mooi meegenomen. Maar dat is niet het enige wat de tang zo goed maakt.

Naast het uiterlijk en de prijs kan je kiezen uit 10 temperatuurstanden. Dit is dus goed af te stellen naar je haartype en eventuele haarzorgen. De keramische coating verdeelt de warmte evenredig over het haar waardoor het beschermt is tegen de hitte. En na 70 minuten schakelt de krultang automatisch uit.

Productspecificaties 

5. Remington CI96W1 Silk Curling Wand

Op de vijfde plek staat de Remington CI96W1 Silk Curling Wand. De krultang zorgt ervoor dat je dankzij de vorm natuurlijke krullen kan maken. Deze gaan dan van groot naar steeds kleiner. Hierdoor lijkt het net alsof je de krultang niet eens gebruikt hebt.

Verder heeft deze tang ook nog een display waarop je de temperatuur kan aflezen. Bang dat je je vingers brandt? Ook dat hoeft niet, omdat je bij de krultang speciale hittebestendige handschoenen krijgt. Zo kan je direct veilig beginnen met het krullen van je haar.

Productspecificaties 

Waar moet je op letten bij het kopen van een krultang voor kort haar?

Wanneer je kort haar hebt kan het soms wat moeilijker zijn dit goed in model te krijgen. Zeker met een krultang werkt dit niet altijd even makkelijk. Maar goed, waar moet je dan op letten bij het kopen van een krultang voor kort haar? Om je een antwoord te geven op deze vraag staan hieronder een aantal tips om op te letten bij een krultang voor kort haar kopen. Zo maak je de beste keuze!

De dikte van de krulstaaf

Allereerst is de dikte van de krulstaaf zeer belangrijk bij een krultang voor kort haar. Wanneer je kort haar hebt kan je het beste gaan voor een dunne krulstaaf. Een dikke krulstaaf is juist beter geschikt voor lang haar. Wanneer jij een dikke krulstaaf gebruikt met kort haar krijg je rare krullen in je haar, omdat je het haar dan misschien maar één keer er omheen kan slaan. 

En dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Daarom adviseer ik je te gaan voor een krulstaaf met een diameter kleiner dan 15 mm. Dit is namelijk de perfecte afmeting voor kort haar. 

Vorm van de krultang

Ook de vorm van de krultang is van belang bij het maken van de juiste keuze. Wil je krullen in je haar die van gelijke grootte zijn? Kies dan voor een cilindrische buis. Wil je juist krullen van afwisselende grootte? Kies dan voor een conische buis. Deze buis wordt steeds smaller aan de bovenkant. 

Haartype
Ook je haartype is natuurlijk ontzettend belangrijk. Ieder haar is anders, ook bij kort haar. En door het kiezen van een krultang die bij je haartype past verzeker je jezelf van een optimaal resultaat. Hiermee voorkom je tevens ook dat je je haar onnodig beschadigt. Hieronder vertel ik je over de beste temperatuur per haartype. Houd dit aan als richtlijn bij het kopen van een krultang voor kort haar.

Normaal haar: Zit je tussen beide in? Kies dan voor een krultang met een temperatuur tussen de 190 en 200 graden. Hiermee kan je je haar perfect krullen.

Dik haar: Gezegd met een volle bos haar? Dan heb je ook een krachtige krultang nodig. Kies daarom voor een krultang die een temperatuur van 220 graden aankan. Dit is de meest effectieve temperatuur voor dik haar.

Dun/ beschadigd haar: Als je dun haar hebt kan dit een stuk sneller beschadigd raken door de hitte. En zeker wanneer het geverfd is. Kies daarom een krultang met een temperatuur van maximaal 180 graden. Zo voorkom je dat je haar beschadigd raakt.

Welke soorten krultangen voor kort haar zijn er?

Als het om krultangen gaat heb je tegenwoordig genoeg keuze uit verschillende soorten tangen. Echter kan dit de keuze ook moeilijker maken. Of je weet niet precies welke soorten krultangen voor kort haar er nou zijn. Gelukkig kan ik je hier meer over vertellen. Hieronder krijg je uitleg over de verschillende soorten krultangen voor kort haar. Dat maakt de keuze waarschijnlijk een stuk makkelijker.

MiraCurl

Laten we beginnen bij de MiraCurl. Deze krultang is een soort kamer in plaats van een krulstaaf. Je zet de tang vast in een pluk haar. Deze wordt dan in de kamer vastgezogen. De warmte in deze kamer zorgt ervoor dat de pluk gekruld wordt. Deze soort tang is erg efficiënt omdat je zelf het krullen niet meer hoeft te doen. 

Marcel Krultang

De Marcel Krultang is het zusje van de Curling Iron (of aan de naam te zien het broertje). De tang is vrij lastig in gebruik, maar je kan er erg veel verschillende soorten krullen mee maken. Deze tang is erg geliefd onder kappers en heeft géén klem. 

Curling Iron

De curling iron is veruit één van de meest populaire soorten krultangen. Hiermee kan je perfecte gladde krullen maken. De tang is ook voorzien van een klem wat ‘m ook handig in gebruik maakt voor beginners.

Curling Wand

Wil je graag natuurlijke krullen in je haar? Daar is de curling wand perfect voor. De tang heeft geen hendel en geen klem. Hierdoor is ‘ie iets moeilijker in gebruik, maar je kan er wel goed een beachy look mee maken. Mijn advies: koop deze krultang alleen als je al wat ervaring hebt.

Wafeltang

De wafeltang is vooral de afgelopen paar jaar erg populair. De tang heeft twee platen met ribbels. Tussen de platen stop je een plukje haar, die vervolgens de structuur krijgt van de ribbels. Hiermee maak je dus wafelkrullen, die zorgen voor een beachy coupé. Je kan de krullen ook uitborstelen wanneer je ze net iets té vindt. En het grote voordeel is dat je hierbij ook zelf het krullen niet hoeft te doen.

Spiraal krultang

Tot slot heb je nog de spiraal krultang. Deze tang zorgt voor zeer gelijkmatige krullen. Je kan dus niet echt variëren in verschillende soorten krullen, maar je kapsel zal wel altijd ongeveer hetzelfde zijn. 

Welke tang past het beste bij je favoriete krullen?

Tot slot ga ik je nog vertellen welke krultang het beste is per krulsoort. Je kan namelijk veel verschillende soorten krullen in je haar maken. Ik heb je hierboven al verteld over de verschillende soorten krultangen, maar niet over de verschillende soorten krullen. Daarom geef ik hier nog wat extra toelichting over. 

Gepolijste krullen: wil je nou graag gepolijste of gladde krullen? Dan kan je het beste kiezen voor de marcel krultang of de curling iron. Deze zijn vaak gemaakt van keramiek wat zorgt voor meer glans in je krullen. Sommige zijn zelfs verrijkt met bijvoorbeeld arganolie, wat nog weer meer glans geeft.

Normale krullen: wil je gewoon lekker standaard krullen in je haar kunnen maken? Kies dan vooral voor de spiraal krultang of curling wand. 

Beach waves: eruit zien alsof je net van het strand afkomt? Dan is de curling wand of wafeltang echt perfect. Deze zorgen voor mooie beach waves, dankzij de textuur van de platen en de dikke doorsnede van de krultang. 

Krullen met afwisselende grootte: als je iets meer afwisseling wil in je coupé kan je het beste gaan voor een curling iron of een marcel krultang. Ik kan je afraden te kiezen voor een krulstaaf met een grote diameter, omdat je dan moeilijker afwisseling kan creëren. 

Grove krullen/slag: als je dikke krullen in je haar wil kan je het beste gaan voor een krultang met een grote diameter. Hierbij kan je het beste gaan voor een diameter van 32 mm of meer. Dit is minder goed geschikt voor kort haar helaas, omdat je dan hele korte krullen krijgt.

Kleine krullen: en dan tot slot nog kleine krullen. Hierbij kan je dan het beste gaan voor ene krulstaaf met een kleine diameter. Kies dan wel voor een curling iron of een marcel krultang. Deze zijn hiervoor beide perfect.

Veelgestelde fohn vragen
Wat is een goede föhn voor fijn haar?

Wanneer je een föhn wil voor fijn haar is het verstandig om te kijken naar een föhnborstel of keramische föhn met een vermogen rond de 1500 Watt. Fijn haar droogt sneller en heeft daardoor minder wattage nodig in een föhn.

Wat is een goede föhn voor dik en/of krullend haar?

Dik en krullend haar droogt minder snel. Hierdoor is een föhn met een Wattage rond de 1750 - 2000 aan te raden. De titanium föhn of ionische föhn is ideaal voor iedereen met dik of krullend haar.

Is een AC of DC motor beter voor een föhn?

De AC-motor is beter en krachtiger dan de DC-motor. Tevens gaan deze motoren ook langer mee en wordt de AC-motor aangedreven door wisselstroom. De DC-motor wordt aangedreven door gelijkstroom.

Maria
Maria
Met veel passie deel ik mijn kennis over haarverzorgingsmiddelen en tools. Ik review producten zoals haarstylingproducten, shampoo en conditioner, stylingtools en meer. Ik ben gepassioneerd over de laatste trends en technieken in de haarverzorgingsindustrie en deel graag mijn kennis met mijn lezers.