Contactgegevens
d'Hondecoeterstraat 41, 8932DP Leeuwarden,
infa@lamariavasile.nl
T: 0642805007
Back

Krul en stijltang in 1 kopen? Bekijk en vergelijk de top 10 van [2023]!

Ben je op zoek naar een krul en stijltang in één? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel kom jij alles te weten over de krul en stijltang combinatie. Als kapper uit Leeuwarden laat ik je de 10 beste krul en stijltang in 1 combinaties van 2023 zien. Daarbij geef ik je een uitgebreide beschrijving van de specificaties. Als kers op de taart geef ik je aan het eind van dit artikel ook nog een aantal handige tips over waar je op moet letten bij het kiezen van een krul en stijltang. Lees je mee?

In dit artikel

Krul en stijltang in 1 | top 5 uitgelicht!

Laten we beginnen met de vijf beste krul en stijltangen in 1.  Wat zijn de belangrijkste specificaties en wat maakt ze zo goed? Dat ga ik je allemaal vertellen. Op die manier kan jij direct zien of één van deze modellen misschien wel wat voor jou is. 

1. CHI G2 Ceramic & Titanium

De krul en stijltang in één die uiteindelijk op de eerste plek wist te eindigen is deze CHI G2 Ceramic Titanium. De stijltang werkt ook als een krultang, waardoor je twee vliegen in één klap vangt. Hoe fijn is dat? Verder zijn de platen gemaakt van volledig keramisch materiaal.

Dit beschermt je haar tegen beschadiging door de hitte. Ook zijn er maar liefst 27 verschillende temperatuurstanden om uit te kiezen. Hierdoor kan je dit goed afstellen naar je eigen haartype. En op de display kan je de ingestelde temperatuur makkelijk aflezen.

Plus- en minpunten

2. Remington S5525

Op de tweede plek in deze top vijf staat de Remington S5525. Deze krul en stijltang in één is te koop voor een laag prijsje en biedt een goede kwaliteit. En niet alleen de lage prijs maakt deze zo goed. Met behulp van de handige temperatuurboost kan je de temperatuur tijdelijk verhogen om moeilijke plukken haar beter stijl te maken.

Daarnaast heeft de stijltang erg brede platen waardoor dit model ook goed geschikt is voor lang en dik haar. Ook heb je dan nog de keuze uit maar liefst 9 verschillende temperatuurstanden waardoor je dit goed kan afstellen naar je eigen haartype.

Plus- en minpunten

3. BaByliss ST481E

Deze BaByliss ST481E is razend populair, en ik kan wel begrijpen waarom. Naast dat deze stijl en krultang in 1 erg populair is werkt ‘ie ook behoorlijk goed. De tang wordt aan de boven- en onderkant warm waardoor je ook heel eenvoudig krullen in je haar kan maken.

Daarnaast beschikt dit model ook nog over een speciale geheugenfunctie waarmee je favoriete temperatuurstand onthouden kan worden. Dat is zeker handig wanneer je haast hebt. Ook is het apparaat voorzien van een toetsenvergrendeling waardoor je niet per ongeluk van temperatuur kan wisselen.

Plus- en minpunten

4. BaByliss ST395E

Een andere stijl en krultang in 1 van BaByliss die terecht kwam in deze top vijf is de BaByliss ST395E. Deze tang heeft een handige stoomfunctie die je haar hydrateert tijdens het stijlen. 

Daarnaast kan je op de  display aflezen hoe warm de stijltang exact is. De opwarmtijd is ook maar 10 seconden, waardoor je de stijl en krultang in 1 vrijwel direct kan gebruiken. Dat is toch ideaal, zeker wanneer je niet lang de tijd hebt.

Plus- en minpunten

5. Max Pro Evolution Black

Op de allerlaatste plek in deze top vijf staat de Max Pro Evolution Black. Deze tang is relatief goedkoop als je kijkt naar de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Zo zijn de platen volledig gemaakt van titanium waardoor deze wel tegen een stootje kan. Daarnaast wordt ook het vochtgehalte van je haar behouden.

De opwarmtijd is overigens maar 8 seconden, waardoor je deze tang direct kan gebruiken. Op de display lees je simpel de temperatuur af en de negatieve ionentechnologie zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten. Dit heeft een erg gezonde werking op je haar die zorgt voor extra glans.

Plus- en minpunten

Krul en stijltang in 1 top 10 van 2022

Hieronder zie je de top 10 beste krul en stijltangen in één van 2022. Deze apparaten wisten als beste te scoren de concurrentie uit de weg te gaan. Deze krul en stijltangen in 1 zijn momenteel erg populair en wisten ook goed te scoren in verschillende testen. Zo zijn ze in de top 10 terecht gekomen. Jouw nieuwe krul en stijltang in 1 zit hier dan ook zeker tussen.

Hoe kies je een goede krul en stijltang in 1?

Ik kan me goed voorstellen dat het misschien lastig voelt om de juiste krul en stijltang in 1 te kiezen. Er zijn op het internet dan ook heel erg veel verschillende soorten te koop, waardoor je misschien twijfelt welke nou goed is en welke juist niet. Om je te helpen heb ik hieronder een aantal punten op een rijtje gezet om goed in je achterhoofd te houden. Wanneer je dat doet wordt het vinden van de juiste tang direct een stuk makkelijker.

Aanbevolen temperatuur haartype

Laat ik beginnen bij de aanbevolen temperatuur. Ieder haartype heeft weer een andere ideale temperatuur voor een krul en stijltang. Wat voor de één te hoog is, is voor de ander juist weer te laag. Een maximale temperatuur van 190 graden is aan te raden, omdat je op die manier voorkomt dat je haar beschadigd raakt. 

Eigenlijk is dan 185 graden nog beter. Een stijltang of krultang gebruiken onder de 160 graden heeft niet erg veel zin, omdat het effect dan erg minimaal is. Onderstaand geef ik je nog een overzicht van de perfecte temperatuur per haartype. 

Dik of krullend haar: 210 graden
Beschadigd haar: maximaal 180 graden
Dun haar: 175 – 185 graden

Verschillende functies/eigenschappen

Een stijl en krultang kan veel verschillende handige functies of eigenschappen bieden. Deze maken bijvoorbeeld het gebruik net wat fijner. Hieronder vertel ik wat over de meest bekende functies. Misschien is één van deze functies (of meerdere) wel wat voor jou. 

Heat protection

Allereerst hebben sommige krul en stijltangen in 1 handige heat protection. De platen zijn dan gemaakt van bijvoorbeeld tintanium of keramiek. Dit beschermt je haar tegen de hitte van de tang, waardoor het ook niet beschadigd kan raken. 

Geheugenfunctie

Naast heat protection heb je ook nog de geheugenfunctie. Hiermee kan de tang onthouden wat jouw favoriete temperatuurinstelling is. Zo hoef je dit dus niet iedere keer opnieuw in te stellen. 

Draadloos

Sommige tangen zijn draadloos. Dit kan zo zijn voordelen hebben. Je hebt dan onder andere meer bewegingsvrijheid, wat het krullen en stijlen een stuk makkelijker kan maken. Deze modellen zijn vaak net wat prijziger, maar het kan dus een behoorlijke uitkomst bieden.

Roterende kabel

In plaats van een draadloze krul en stijltang in 1 heb je ook de tang mét roterende kabel. Deze kabel beweegt met je mee. Hierdoor zit deze minder in de weg. Het grote voordeel hiervan is dat je niet de tang eerst op moet laden. 

Display

Ook een display kan erg handig zijn. Hierop kan je de ingestelde temperatuur aflezen. Hierdoor voorkom je ook dat je de tang per ongeluk te warm hebt staan. 

Stoomfunctie

Als laatste hebben sommige tangen een stoomfunctie. Er komt dan tijdens het stijlen stoom uit de platen. Dit hydrateert je haar tijdens het stijlen.

Welke soorten krul en stijltangen in 1 zijn er?

Zoals je misschien al had verwacht zijn er meerdere soorten krul en stijltangen in 1 verkrijgbaar. Deze hebben ieder zo zijn voor- en nadelen. Ook zijn bepaalde modellen heel goed geschikt voor krullend of dik haar, en andere modellen juist weer voor dun haar. Daarom ga ik je ook wat vertellen over deze verschillende soorten tangen.

Stoomtang

Laat ik beginnen bij de stoomtang. Wanneer je erg droog of beschadigd haar hebt is deze krul en stijltang in 1 een goede optie. In plaats van hitte wordt er namelijk stoom op het haar geblazen. Hierdoor gaan je haarschubben openstaan waardoor de kern van de haarvezels goed verzorgd kan worden.

Tang tourmaline gesteente

Een tang met tourmaline gesteente is iets minder bekend, maar ook zeker een goede optie. Dit gesteente is gemaakt van titanium of keramiek. Dat maakt je haar na gebruik een stuk zachter. En deze tang kan gebruikt worden op ieder haartype.

Tang titanium platen

De krul en stijltang in 1 met titanium platen is een ijzersterke. Deze tang kan tegen een stootje en is perfect voor gekruld en/of dik haar. De warmte wordt zeer gelijkmatig verdeeld waardoor je extra efficiënt te werk kan gaan.

Tang keramische platen

De tang met keramische platen heeft wat weg van de titanium platen. Keramiek beschermt je haar optimaal tegen de warmte. Mede hierom is deze soort tang zeer populair. Wanneer je beschadigd of dun haar hebt is deze tang een goede optie.

Tang keramische coating

Tot slot is er ook nog de tang met keramische coating in plaats van keramische platen. Deze coating beschermt je haar ook tegen de hitte en dit model is net wat goedkoper dan gemiddeld. Echter kan de coating gaan slijten, waardoor je haar sneller beschadigd kan raken.z

Hoe krul ik mijn haar met een stijltang?

In dit artikel heb ik je verteld over de krul en stijltang in 1. In principe gaat het dan om een speciale soort stijltang die je ook kan gebruiken om je haar mee te krullen. Maar goed, hoe moet je dat dan precies doen? Ik leg het je uit.

Dit gaat met een speciale techniek. In plaats van de stijltang naar beneden te laten glijden draai je een pluk haar één keer om de tang heen. Vervolgens laat je de tang net als normaal naar beneden glijden. Hiermee maak je ontzettend mooie, natuurlijke krullen in je haar.

Nog een tip: koop niet zomaar een stijltang. Deze techniek werkt namelijk niet met alle soorten stijltangen. Je loopt dan het risico dat je haar in een puntige hoek wordt geknikt. Dit ziet er niet alleen apart uit, het is ook moeilijk weer recht te krijgen. Een stijltang met flexibele platen is een must, deze bewegen namelijk mee met je haar.

Veelgestelde krul en stijltang in 1 vragen
Wat is belangrijk aan een krul en stijltang in 1?

Zorg dat de stijltang gebogen rondingen heeft en dat de platen flexibel zijn. Alleen op deze manier kan je mooie krullen maken met een stijltang.

Waar moet je op letten bij het kopen van een krul en stijltang in 1?

Zorg ervoor dat de krultang van goede kwaliteit is. Een krul en stijltang in 1 van goede kwaliteit zorgt voor nog jarenlang plezier. Zo hoef je niet na één of twee jaar al een nieuwe te kopen. 

Kan je je haar krullen met een stijltang?

Jazeker. Het is mogelijk om met een stijltang je haar te krullen, mits de platen van de stijltang hier flexibel genoeg voor zijn.

Maria
Maria
Met veel passie deel ik mijn kennis over haarverzorgingsmiddelen en tools. Ik review producten zoals haarstylingproducten, shampoo en conditioner, stylingtools en meer. Ik ben gepassioneerd over de laatste trends en technieken in de haarverzorgingsindustrie en deel graag mijn kennis met mijn lezers.