Contactgegevens
d'Hondecoeterstraat 41, 8932DP Leeuwarden,
infa@lamariavasile.nl
T: 0642805007
Back

Krultang kopen? Vergelijk de top 10 beste krultangen van [2023]!

Op zoek naar een goede krultang? Dan ben je bij mij op het juiste adres. In deze review ga ik met jou namelijk de top 10 beste krultangen van 2022 bespreken. Daarnaast bespreek ik ook nog uitgebreid de top vijf inclusief de belangrijkste voordelen. Tevens komen er ook nog een aantal tips voorbij en geef ik nog wat praktische informatie. Al nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral gauw verder.

Inhoudsopgave

Goede krultang | top 10 van 2022

Laten we beginnen bij de top 10 beste krultangen van 2022. Deze krultangen zijn enorm populair en er wordt ook zeer positief over gesproken op het internet. Dat belooft al veel goeds! Hieronder lees je over de beste krultangen. En wie weet zit jouw perfecte krultang er ook wel tussen. 

Goede krultang | top 5 uitgelicht!

Naast de top 10 bespreek ik ook nog de top vijf beste krultangen. Deze vijf toppers bespreek ik een stuk uitgebreider, zodat jij direct een goed beeld hebt bij de verschillende tangen. Zo kan je ook direct nadenken over of één van deze krultangen wellicht wat voor jou is. Handig toch?

1. Max Pro Twist 25mm

De eerste krultang die een plekje heeft gekregen in de top vijf is deze Max Pro Twist 25 mm. Maar wat maakt ‘m dan zo goed? Nou, allereerst is de staaf van de tang volledig gemaakt van keramisch materiaal. Dit is zeer duurzaam en beschermt je haar ook tegen de hitte van de tang.

De minimale temperatuur is 80 graden waardoor de tang ook goed geschikt is voor haar dat beschadigd of dun is. Tevens is de opwarmtijd slechts 6 seconden waardoor je super snel mooie krullen in je haar kan maken. Dat is toch ideaal?

Productspecificaties 

2. Max Pro Twist 32mm

Een andere variant van de nummer één is de Max Pro twist 32 mm (in plaats van 25). Deze krultang is dus net wat groter dan de vorige krultang. Dit kan vooral een uitkomst zijn wanneer je lang haar hebt. heb je kort haar? Dan is de krultang misschien iets minder goed geschikt.

Ook deze tang is gemaakt van duurzaam keramisch materiaal waardoor je haar niet beschadigd door de hitte. Verder kan je op het display de temperatuur heel handig aflezen en en aanpassen met de knopjes eronder. Op die manier kan je dit dus aanpassen naar je eigen voorkeur

Productspecificaties 

3. CHI Onyx Euroshine 25 mm

Op de derde plek staat deze CHI Onyx Euroshine. Deze krultang is immens populair, en ik kan wel begrijpen waarom. Ook deze tang is gemaakt van keramisch materiaal waardoor je haar beschermt wordt tegen beschadigingen. Hierdoor gaat de krultang overigens ook langer mee.

Daarnaast is de minimale temperatuur 120 graden. Als je dus dun of beschadigd haar hebt is de krultang prima te gebruiken. En de tang schakelt zichzelf na 60 minuten uit, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je huis in de brand vliegt. Toch wel zo fijn. 

Productspecificaties 

4. Remington Copper Radiance AC5700

De Remington Ci9532 Pearl Pro Curl wist op de vierde plek te eindigen in deze top vijf. De krultang heeft handige toetsenvergrendeling waardoor de temperatuur niet zo maar kan veranderen. Daarnaast is de tang goed geschikt voor dun haar dankzij de minimale temperatuur van 130 graden. 

Verder kan je op de display de temperatuur aflezen en de tang instellen tussen de 130 en 210 graden. Dit is dus goed aan te passen naar je haartype. Wanneer je de tang niet gebruikt schakelt deze automatisch uit. Daar hoef je je dus geen zorgen meer om te maken.

Productspecificaties 

5. BaByliss 6613DE

Deze BaByliss 6613DE is een absolute budgettopper. Te koop voor een laag prijsje, ontworpen met een prachtige rosé gouden kleur en werkt ook nog eens hartstikke goed. Wat wil een mens nog meer? Deze tang is er speciaal voor gemaakt om dichte en kleine krullen te maken. 

Tevens kan je op de display heel makkelijk de temperatuur aflezen en zelf aanpassen. Ook is de krultang ontworpen met toetsenvergrendeling waardoor je niet per ongeluk de temperatuur kan verwisselen tijdens het krullen. Want heel eerlijk: we weten allemaal hoe vervelend dit is.

Productspecificaties 

Hoe kies je een goede krultang?

Het aanbod in krultangen is super groot. Menig vrouw heeft dan ook een krultang in huis liggen. Dit grote aanbod kan het alleen wel erg moeilijk maken om de juiste krultang te kiezen. Je wil natuurlijk wel eentje kopen die goed bij je past en bij je haar. Om jou te helpen de juiste keuze te maken bespreek ik hieronder een paar punten om rekening mee te houden. Zo voorkom je een miskoop. 

Haartype

Allereerst is het goed om te weten welke krultang het beste past bij je haartype. De soorten krultangen kom ik later in dit artikel nog op terug. Ik bespreek nu de ideale temperatuur per haartype. Zo kan je je haar op de meest veilige en efficiënte manier krullen.

Dun of fijn haar: de ideale temperatuur is 180 graden. Dun haar wordt immers sneller warm waardoor het haar zich ook sneller naar de krul vormt. 

Normaal haar: zit je overal een beetje tussenin? Dan kan je het beste gaan voor een temperatuur rond de 200 graden. 

Dik of grof haar: dik haar heeft meer warmte nodig om goed gekruld te kunnen worden. Dik haar wordt namelijk minder snel warm. Kies daarom een krultang met een temperatuur van 220 graden. 

Geverfd en/of beschadigd haar: als je haar flink wat te lijden heeft gehad is een krultang met een temperatuur van maximaal 180 graden meer dan prima. Ik kan je wel adviseren sowieso niet te vaak de krultang te gebruiken wanneer dit je haartype is.

Lengte van je haar

Naast je haartype is de lengte van je haar ook niet geheel onbelangrijk. Wanneer je erg kort haar hebt kan je het beste gaan voor een krultang met een smalle staaf. Eigenlijk is de vuistregel: hoe korter het haar, hoe dunner de staaf. Heb je dus erg lang haar? Dan kan je beter gaan voor een krultang met een dikkere staaf rond de 32 mm bijvoorbeeld. 

Aantal opzetstukken

Ook niet geheel onbelangrijk is het aantal opzetstukken. Soms kan je namelijk een krultang kopen met meerdere opzetstukken. Wanneer je graag houdt van een afwisselende coupé kan dit best een uitkomst zijn. Zo kan je gaan spelen met verschillende diameters en verschillende soorten krullen. Een groot voordeel is dan ook dat je niet meerdere krultangen hoeft aan te schaffen. Soms heb je ook een stijltang opzetstuk waardoor je zowel kan stijlen als krullen in één. 

Welke soorten krultangen zijn er?

Er zijn verschillende soorten krultangen. Deze soorten hebben ieder zo weer bepaalde voordelen. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken bespreek ik hieronder ook de verschillende soorten krultangen. Zo kan jij een goede inschatting maken welke soort het beste bij je past. 

Curling Iron

Laat ik beginnen met de Curling Iron. Deze Is geschikt voor alle haarlengten en zorgt voor gladde krullen. Deze krultang is ook één van de bekendste soorten. Deze krultang heeft ook een klem. Wanneer je nog een beginner bent is deze krultang perfect.

MiraCurl

De MiraCurl is nét weer wat anders. Dit is namelijk geen klassieke staaf, maar een soort kamer (rond). Je zet de tang vast en de pluk haar wordt dan als het ware in de kamer gezogen. Vervolgens zorgt de warmte aan de binnenkant ervoor dat er een krul ontstaat. Deze tang is erg efficiënt en ideaal voor alle dames met halflang of lang haar.

Marcel Krultang

De Marcel krultang heeft wat weg van de Curling Iron. Deze tang is echter een stuk moeilijker in gebruik. Daar tegenover staat wel dat je veel verschillende soorten krullen kan maken met de tang. Deze tang wordt voornamelijk gebruikt door professionele kappers. Het grote verschil is dat deze tang geen klem heeft. Deze tang is geschikt voor alle haarlengtes

Curling Wand

Deze Curling Wand is je beste vriendin wanneer je natuurlijke krullen wil maken met een beachy look. De tang is geschikt voor halflang en lang haar en heeft geen hendel noch klem. Dit maakt ‘m misschien net iets minder gebruiksvriendelijk. Daarom adviseer ik je deze alleen aan te schaffen als je al ervaring hebt met krultangen.

Spiraal Krultang

De spiraal krultang wordt gekenmerkt door de spiralen staaf. Hierdoor krijgt ieder plukje haar precies dezelfde vorm. Dat is zowel een voordeel als nadeel. Je kan namelijk niet veel verschillende soorten krullen maken. Ook deze krultang is geschikt voor halflang en lang haar en is een goede krultang om mee te beginnen.

Wafeltang

De laatste soort krultang is de wafeltang. Deze tang heeft twee platen waartussen je een pluk haar stopt. De binnenkant van de tang heeft ribbels waardoor je wafelkrullen kan maken. Dit geeft een beetje een beachy uitstraling. Deze tang is het mooist bij halflang en lang haar. Overigens is de tang erg makkelijk in gebruik en goed geschikt voor beginners.

Welke krultang past het beste bij mijn gewenste krulsoort?

Hierboven heb ik al kort uitgelegd dat je met de verschillende krultangen ook verschillende soorten krullen kan maken. Maar ik heb nog niet verteld over de verschillende soorten krullen die er zijn. Daarom bespreek ik onderstaand de verschillende soorten krullen en welke krultang je hiervoor het beste kan gebruiken. Zo hoef je dit zelf niet meer uit te zoeken.

Stevige kleine krullen: hiervoor kan je het beste een krultang kopen met een kleine diameter. De curling iron en marcel krultang zijn dan het beste.

Grove krullen/slag: liefhebber van dikke krullen? Dan kan je het beste gaan voor een marcel krultang met een grote diameter van 32 mm of meer.

Normale krullen: als jij normale krullen wil is de spiraal krultang of de curling wand te gebruiken. Deze zorgen voor natuurlijke krullen.

Krullen met afwisselende grootte: als je graag houdt van een speels kapsel met afwisselende krullen is een curling iron of marcel krultang een goede optie. Kies niet voor een te dikke diameter, tenzij je dus erg lang haar hebt.

Gelijke krullen: is symmetrie belangrijk? Kies dan voor de spiraal krultang, wafeltang of de miracurl. Hiermee maak je heel eenvoudig gelijke krullen. 

Gepolijste krullen: als je gepolijste of gladde krullen wil is een marcel krultang of de klassieke krultang (curling iron) het beste. Deze buizen zijn vaak gemaakt van keramiek wat zorgt voor meer glans (zeker wanneer er arganolie in zit). 

Beachy krullen: wil je eruit zien alsof je net van het strand af komt? Ga dan voor de curling wand. Hiermee maak je prachtige beach waves. De dikke doorsnede van de krultang zorgt voor grovere krullen.

Veelgestelde krulborstel vragen
Welke soorten krulborstels zijn er?

Je hebt drie verschillende soorten krulborstels: met ionische technologie, keramische technologie en titanium technologie. Deze krulborstels hebben ieder zo zijn voor- en nadelen.

Wat is het verschil tussen een krulborstel en krultang?

Bij een krultang maak je krullen in je haar middels directe hitte van de staaf. Bij een krulborstels wordt er warmte in het haar geblazen wat zorgt voor de krul.

Wat zijn goede krulborstel merken?

Wanneer je een goede krulborstel wil kopen zijn BaByliss, Remington en Rowenta goede merken. Deze merken zijn erg populair en de krulborstels zijn ook van goede kwaliteit.

Maria
Maria
Met veel passie deel ik mijn kennis over haarverzorgingsmiddelen en tools. Ik review producten zoals haarstylingproducten, shampoo en conditioner, stylingtools en meer. Ik ben gepassioneerd over de laatste trends en technieken in de haarverzorgingsindustrie en deel graag mijn kennis met mijn lezers.