Contactgegevens
d'Hondecoeterstraat 41, 8932DP Leeuwarden,
infa@lamariavasile.nl
T: 0642805007
Back

Stijltang kopen? Vergelijk de top 10 [beste stijltangen] van 2023!

Ben je op zoek naar een goede stijltang? Maar weet je niet welke je moet kiezen? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel geef ik je als kapster een overzicht van de beste stijltangen van 2023. Ook geef ik je tips die je kunt gebruiken bij het uitkiezen van een stijltang. Want waar moet je allemaal precies op letten? Geen zorgen! Ik leg je uit welke verschillende stijltangen er zijn en welke het beste bij je past. 

Inhoudsopgave

Beste stijltang | top 5 uitgelicht!

Allereerst ga ik uitgebreid in op de top vijf beste stijltangen van 2023. Al deze tangen zijn erg populair en scoren goede klant beoordelingen. Mede hierdoor hebben ze een plekje weten te verdienen in deze top 10. Hier zit sowieso eentje tussen die in de smaak zal vallen.

1. CHI G2 Ceramic & Titanium stijltang

De stijltang die op de eerste plek wist te eindigen is deze CHI G2 Ceramic & Titanium stijltang. De stijltang is gemaakt van volledige keramische platen die je haar beschermen tegen beschadiging door de hitte. Dat is toch mooi meegenomen! Daarnaast beschikt deze stijltang over maar liefst 27 verschillende temperatuur standen (ja, echt).

Hierdoor kan je de hitte dus perfect afstellen op jouw haartype. Daarnaast beschikt deze stijltang ook nog over een handig display waarop jij de exacte temperatuur af kan lezen. 

Productspecificaties 

2. Carmen CR3200

Wanneer je op zoek bent naar een stijltang met een klein budget is de Carmen CR3200 een goede optie. Deze stijltang is behoorlijk goedkoop in vergelijking met soortgelijke tangen. En dat is natuurlijk niet het enige voordeel. Daarnaast zijn de platen extra lang waardoor je meerdere lokken tegelijk kan stijlen.

Verder beschikt de stijltang ook over ionische technologie wat ervoor zorgt dat je haar niet statisch of pluizig wordt. Dat scheelt weer. En je kan je haar dan ook nog eens perfect gelijkmatig stijlen dankzij de afgeronde en flexibele platen. 

Productspecificaties 

3. Remington S8550 Shine Therapy stijltang

Op een derde plek in de top vijf staat deze Remington S8550 Shine Therapy stijltang. En zoals de naam al verklapt zorgt deze ervoor dat je haar aanzienlijk meer gaat glanzen. Hoe? Nou, er is Marokkaanse arganolie toegevoegd aan de stijltang. 

Hierdoor wordt je haar heerlijk zacht en gaat het dus ook meer glanzen. Tevens beschikt de stijltang dan ook nog over 10 verschillende temperatuur standen. Dit kan je dus perfect afstemmen op je eigen haartype. En ook deze tang heeft een handig display.

Productspecificaties 

4. Max Pro Evolution Black tang

Deze Max Pro Evolution Black tang ziet er niet alleen heel mooi uit, maar werkt ook heel erg goed. Zo zijn de platen volledig gemaakt van titanium waardoor de stijltang wel tegen een stootje kan. Tevens wordt hierdoor ook het vochtgehalte in je haar goed behouden. 

De stijltang heeft overigens ook een zeer snelle opwarmtijd van 8 seconden. Hierdoor kan je ‘m in principe direct gebruiken. Op het display lees je de temperatuur af en de negatieve ionentechnologie zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten. Hierdoor krijgt het een natuurlijke glans én blijft het beter in model.

Productspecificaties 

5. Remington S5525

De laatste stijltang in deze top vijf is de Remington S5525. De tang heeft een speciale temperatuurboost waarmee je de temperatuur tijdelijk kan verhogen. Hierdoor krijg je ook moeilijke plukjes goed gestijld. Daarnaast zijn de platen extra breed en daardoor goed te gebruiken voor lang en/of dik haar.

Daarnaast heb je ook nog 9 verschillende temperatuur standen om uit te kiezen. De opwarmtijd is overigens ook lekker snel waardoor je ook met haast genoeg tijd hebt om je haar te stijlen. 

Productspecificaties 

Beste stijltang | top 10 van 2022

Allereerst bespreek ik de beste stijltang in de top 10 beste stijltangen van 2022. Al deze tangen zijn erg populair en scoren goede beoordelingen. Mede hierdoor hebben ze een plekje weten te verdienen in deze top 10. Hier zit sowieso eentje tussen die in de smaak zal vallen.

Hoe kies je een goede stijltang?

De stijltang is een erg geliefd apparaat bij veel vrouwen. Het aanbod is hierdoor ook enorm. Dat is ook niet gek natuurlijk wanneer de vraag zo groot is. Echter kan dit het voor jou lastig maken om een goede stijltang te vinden. Want ja: waar let je dan eigenlijk op?

Om je hierbij te helpen heb ik hieronder de pré’s op een rijtje gezet om rekening mee te houden wanneer je een krultang wil kopen. Met behulp van onderstaande tips vind jij een stijltang die goed bij je past.

Minimale en maximale temperatuur

Wanneer je een stijltang koopt is het goed om een blik te werpen op de minimale en maximale temperatuur. Stijltangen kunnen namelijk erg uiteen lopen qua temperatuur. Hierbij geldt als vuistregel dat een temperatuur hoger dan 190 graden schadelijk kan zijn voor je haar. 

Idealiter kan ik je dan ook adviseren te kiezen voor een stijltang met een minimale temperatuur van 160 graden en een maximum van 190 graden. Een stijltang met een temperatuur onder de 160 graden zal je haar niet optimaal kunnen stijlen. 

Een ideale temperatuur is toch wel echt 185 graden. Zo voorkom je dat je je haar beschadigd. Hieronder vertel ik nog per haartype welke temperatuur het beste is:

Fijn/dun haar: 175 – 185 graden

Beschadigd haar: maximaal 180 graden

Dik/krullend haar: 210 – 220 graden

Houd er rekening mee dat dit een richtlijn is. Wat voor jou werkt kan voor een ander juist minder goed werken. Houd daar rekening mee. 

Extra functies 

Een stijltang kan heel erg veel verschillende extra functies hebben. Deze maken het gebruik net wat makkelijker. Hieronder vertel ik je wat over de verschillende extra functies. Zo weet jij precies wat je wil in een stijltang.

1. Draadloos 

Allereerst kunnen stijltang een kabel hebben maar zijn ze ook draadloos verkrijgbaar. Je hebt dan ook niet last van een kabel die in de weg zit. Dit maakt de tang tevens ook eenvoudiger in gebruik. Vaak kosten deze wel net iets meer.

2. Heat protection

Hitte is over het algemeen niet goed voor je haar. Gelukkig zijn er speciale stijltangen die je haar beschermen tegen de hitte. Deze hebben dan bijvoorbeeld keramische platen. Zeker wanneer je al beschadigd haar hebt is zo’n stijltang erg aan te raden. 

3. Roterende kabel

Wil je toch een stijltang met kabel? Dan heb je speciale tangen met een roterende kabel. Deze kabel draait met je mee naar links en rechts. Hierdoor is de tang ook makkelijker te bedienen.

4. Geheugenfunctie

Sommige stijltangen kunnen je temperatuur voorkeur onthouden. Hierdoor hoef je de tang niet iedere keer weer zelf opnieuw in te stellen. Toch wel zo makkelijk.

5. Display

De meeste stijltangen zijn tegenwoordig uitgerust met een display. Dit kan erg handig zijn wanneer je de temperatuur wil aanpassen. Je weet dan precies hoe warm de tang is. 

Uit welke soorten stijltangen kan ik kiezen?

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten stijltangen om uit te kiezen. Misschien weet je niet welke tangen er allemaal zijn of welke het beste past bij jouw haartype. Daarom heb ik besloten hierover ook wat te vertellen. Hieronder vertel ik je alles wat je wil weten over de verschillende soorten stijltangen.

Stijltang keramische coating

Laat ik beginnen bij de stijltang met keramische coating. Deze tangen zijn over het algemeen vrij goedkoop en goed geschikt voor iedereen met een minder ruim budget. Deze soort stijltang is voorzien van een keramisch laagje die je haar beschermt tegen beschadiging. Echter kan deze laag gaan slijten waardoor je haar beschadigd kan raken en ook kan pluizen.

Stijltang keramische platen

Naast de stijltang met keramische coating heb je ook nog een stijltang met keramische platen. Deze platen gaan ook niet slijten en beschermen je haar optimaal tegen de hitte. Deze stijltang is vooral goed geschikt voor dun of beschadigd haar.

Stijltang tourmaline gesteente

Een minder bekende soort stijltang is de stijltang met tourmaline gesteente. Dit is een soort gesteente gemaakt van titanium of keramiek. Hierdoor wordt je haar een stuk zachter. En het grootste voordeel is dat de stijltang geschikt is voor ieder haartype.

Stoomstijltang 

De stoomstijltang werkt weer net iets anders dan normaal. De tang is perfect voor droog en beschadigd haar omdat er in plaats van hitte hete stoom wordt geblazen. Dit is niet alleen beter voor je haar, maar het stijlen gaat ook veel sneller. Je haarschubben gaan openstaan waardoor de kern van je haarvezels goed verzorgd kan worden.

Stijltang titanium platen

De laatste soort krultang is de stijltang met titanium platen. Deze soort stijltang is ijzersterk en kan dus ook wel tegen een stootje. De tang is perfect voor gekruld en dik haar omdat de warmte goed gelijkmatig wordt verdeeld. 

Hoe moet je je voorbereiden op het stijlen?

Ik krijg regelmatig vragen van klanten over stijltips. Want hoe gebruik je een stijltang het beste? En wat moet ik doen om mijn haar zo goed mogelijk te beschermen? Ik kan me voorstellen dat jij hier misschien ook wel meer over wil weten. Daarom geef ik onderstaand ook nog een paar tips mee om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het stijlen. Zo voorzie je jezelf van een prachtige coupé.

Stap 1: Heat protection gebruiken

Het allerbelangrijkste voor je je haar gaat stijlen is een goede heat protection gebruiken. Zo voorkom je dat je haar uitdroogt, pluist of beschadigd raakt. Dit kan je voorkomen met een goede heat protection. Deze kan je kopen bij de drogist (denk aan Etos of Kruidvat).

Stap 2: Verdelen haar 

Vervolgens dien je je haar te verdelen in stukken. Hiermee voorkom je dat sommige plukken nogmaals gestijld moeten worden of dat je plukjes overslaat. maak een scheiding in het midden van je haar en zet de bovenste helft (het haar boven je oren) goed vast.

Stap 3. Instellen tang op de juiste temperatuur

Vervolgens kan je je stijltang instellen op de goede temperatuur. Hiervoor kan je kijken naar welke temperatuur het beste is voor jou haartype. Dit heb ik eerder in dit artikel al besproken. Houd hierbij ook goed rekening met de opwarmtijd.

Begin vervolgens met het stijlen van de onderkant van je haar. Maak hiervoor verschillende secties in je haar om zo gestructureerd bezig te kunnen. Herhaal dit proces wanneer je klaar bent bij het bovenste gedeelte van je haar.

Kan je je haar krullen met een stijltang?

Je haar krullen met een stijltang: kan dat eigenlijk wel? Het korte antwoord daarop is ja. Dat is zeker mogelijk. Waarschijnlijk heb je hier op het internet al wel het één en ander over voorbij zien komen. Het is dan ook een tijdje een enorme hype geweest. 

Je kan je haar voorzien van een mooie slag wanneer de stijltang afgeronde platen heeft. Doe dit niet met een andere soort stijltang. Dan wordt je haar namelijk in een puntige hoek geknikt. En dat ziet er niet zo mooi uit. Het is ook belangrijk dat de platen flexibel zijn en ze meebewegen met je haar. Dit maakt het maken van krullen een stuk eenvoudiger.

Veelgestelde stijltang vragen
Hoe vaak mag je je haar stijlen?

Er wordt geadviseerd je haar niet vaker dan om dan 2-3 dagen te stijlen. Doe je dit vaker, dan loop je risico op beschadigd haar.

Is een keramische stijltang of titanium stijltang beter?

De keramische platen zijn net wat zachter en beschermen je haar tegen beschadiging. Zeker voor dun tot normaal haar is deze prima. Wanneer je krullend of dik haar hebt is een titanium stijltang beter omdat deze net wat steviger is.

Hoe warm moet de stijltang zijn?

De ideale temperatuur voor een stijltang is 185 graden. Wanneer je dik haar hebt is tussen de 210 en 220 graden beter, maar dit kan je haar wel beschadigen.

Maria
Maria
Met veel passie deel ik mijn kennis over haarverzorgingsmiddelen en tools. Ik review producten zoals haarstylingproducten, shampoo en conditioner, stylingtools en meer. Ik ben gepassioneerd over de laatste trends en technieken in de haarverzorgingsindustrie en deel graag mijn kennis met mijn lezers.