Contactgegevens
d'Hondecoeterstraat 41, 8932DP Leeuwarden,
infa@lamariavasile.nl
T: 0642805007
Back

Wat is het verschil tussen Highlights, Balayage en Ombre?

Balayage en ombre zijn twee erg populaire haartechnieken. Maar omdat ze toch wel wat van elkaar weg hebben kan hier soms wat twijfel over ontstaan. Want wat is dan eigenlijk precies het verschil? Ik help je hier graag bij. Daarom zal ik je in dit artikel uitleggen wat Balayage is, wat ombre is en het verschil hiertussen. Laat je vooral inspireren! 

Wat is een Balayage?

Laat ik eens beginnen met uitleggen wat Balayage precies is. Dit is een techniek waarbij er ‘vegen’ in je haar worden gezet met een kwast. Dit zorgt voor een natuurlijke en subtiele overgang tussen twee kleuren. Hierbij is je haar bij de kruin donkerder en in de punten lichter. Balayageis tevens ook het Franse woord voor ‘vegen’ en daar komt dus de naam vandaan. 

Wat is ombre

ombre is weer net iets anders dan Balayage. Bij ombre verloopt de ene haarkleur tint in de andere. Zo kan bruin overlopen in lichtbruin en blond in lichtblond. Bij ombre zijn dit highlights die gezet worden met de hand en zonder folies. En ook bij ombre is de naam afgeleid van het Franse woord schaduw. Je kan dit zien als een tweekleurig haar effect. Bovenop is het haar donkerder dan in de punten. 

Wat is het verschil tussen ombre en balayage? 

Het verschil tussen deze twee haartechnieken zit ‘m voornamelijk in de uitgroei. Bij Balayage heb je namelijk een subtiele uitgroei, omdat de overloop tussen de twee kleuren ook erg subtiel is. ombre is hierin juist wat ‘harder’. De overgang is minder subtiel waardoor je de uitgroei ook beter kan zien. Verder is de kleurverdeling bij ombre meer horizontaal en bij balayage juist verticaal. 

Ombre of balayage bij La Maria Vasile 

Ben jij al helemaal enthousiast en wil je graag ombre of Balayage in je haar? Dan ben je bij mij op de juiste plek. Door mijn ervaring met beide technieken kan ik jou voorzien van een prachtige nieuwe coupe. Maar ook wanneer je nog twijfels hebt tussen de twee technieken kijk ik graag samen met jou naar de verschillende mogelijkheden.

Op die manier ga jij altijd tevreden naar huis met een nieuw kapsel waar je nog maanden plezier van hebt. Tevens heb ik in de salon ook verschillende haarverzorgingsproducten die jouw haar kunnen ondersteunen en voeden na een kleurbehandeling. Zo verzeker je jezelf van gezond haar, ook na de behandeling.Meer koopgidsen:
Maria
Maria
Met veel passie deel ik mijn kennis over haarverzorgingsmiddelen en tools. Ik review producten zoals haarstylingproducten, shampoo en conditioner, stylingtools en meer. Ik ben gepassioneerd over de laatste trends en technieken in de haarverzorgingsindustrie en deel graag mijn kennis met mijn lezers.